210 pregleda
Mia Marijanović u rubrici Osobni razvoj od Mia Marijanović (9.2k bodova)

Koji poslovi i aktivnosti odgovaraju pojedinom tipu osobnosti

* povezano sa odgovorom na pitanje: Odakle dolazi naša osobnost - od gena ili iz okoline?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Tamara Mađer od Tamara Mađer (11.0k bodova)
odabran od Mia Marijanović
 
Najbolji odgovor
 1. Ako je osoba ekstrovert, sudac, intuitivna, voli raditi u organiziranim okruženjima, odgovorna i srčana osoba prema radu. Dobro zanimanje bi bilo: novinar, pisac, urednih časopisa, djelatnik u marketingu.
 2. Ako je osoba ekstrovert, intuitivna, promatrač, osjećajna osoba koja voli razgovarati, vrlo inovativna i vrlo lako prevladava teškoće. Dobro zanimanje bi bilo: grafički dizajner, novinarstvo, djelatnik na razvoju softera.
 3. Ako je osoba ekstrovert, mislilac, intuitivna, sudac. Osoba koja se oslanja na intuiciju, otvorena osoba, promišljena, osoba sklona prosuđivanju i dobar vođa. Dobro zanimanje bi bilo: predsjednik uprave, konzultant, bavljenje nekretninama, ekonomski analitičar i marketing.
 4. Ako je osoba ekstrovert, intuitivna, mislilac i promatrač. Dobra zanimanja bi bila: bankar, televizijski voditelj, copywriter.
 5. Ako je osoba ekstrovert, senzorna, osjećajna i sudac. Takva osoba je otvorena, sklona detektiranju detalja i problema, dobro prosuđuje i sve previše analizira, aktivna i energična te predana ciljevima. Dobra zanimanja bi bila: veterinar, medicinski tehničar, učitelj, prodavač, prodavač nekretnina.
 6. Ako je osoba ekstrovert, senzorna, osjećajna, puno promatra. Takva osoba lako opaža detalje, vrlo razigrana, znatiželjna, uvijek teži većemu (boljemu), voli sudjelovati u društvenim aktivnostima. Dobra zanimanja bi bila: odgojitelj, terapeut, veterinar, stomatolog.
 7. Ako je osoba ekstrovert, mislilac, senzorna i sudac. Takva osoba je otvorena, puno razmišlja, lako shvaća tuđa osjećanja, vrlo je jasna pri izražavanju, pomalo tradicionalna ali otvorena prema novim idejama. Dobra zanimanja bi bila: direktor, farmaceut, vojni časnik, prodavač nekretnina.
 8. Ako je osoba ekstrovert, senzorna, mislilac i promatrač. Takva osoba je aktivna, zabavna i šarmantna te pomalo impulzivna u ostvarenju cilja, voli putovanja te je znatiželja ali sa dozom staloženja i logike. Dobra zanimanja bi bila: medicinsko osoblje, inženjer, agent u osiguranju i organizator putovanja.
 9. Ako je osoba introvert, intuitivna, osjećajna i sudac. Takva osoba ima jaku intuiciju, sklona je prosuđivanju te kreativnim rješenjima, može raditi samostalno, promišlja prije nego izgovori i strastvena je u poslu. Dobra zanimanja bi bila: nastavnik, urednik, umjetnički direktor, pisac.
 10. Ako je osoba introvert, intuitivna, osjećajna i promatrač. Takva osoba je dosta osjetljiva koju je lako povrijediti, kreativna, originalna, maštovita, mirna, ljubazna i ponekad strastvena. Dobra zanimanja bi bila: psiholog, prevoditelj, modni dizajner, urednik, istraživač.
 11. Ako je osoba introvert, intuitivna. mislilac i sudac. Takva osoba dobro prosuđuje i pravi je mislilac, vrlo organizirana, samostalna, maštovita, jedinstvena, analitičkog i logičkog uma, u društvu oprezni i rezervirani. Dobra zanimanja bi bila: pisac, arhitekt, webmaster, raditi na razvoju softera.
 12. Ako je osoba introvert, intuitivna, mislilac i promatrač. Takva osoba može raditi samostalno i neovisno, kreativna i domišljat S NEPREDVIDIVIM CILJEVIMA. Dobra zanimanja bi bila: ekonomist, glazbenik, web dizajner, financijski analitičar.
 13.  Ako je osoba introvert, senzorna, osjećajna i sudac. Takva osoba je osjećajna, organizirana, odlučna, stabilna i voli naporno raditi. Dobra zanimanja bi bila: knjižničar, knjigovođa, učitelj, dekorater interijera.
 14. Ako je osoba introvert, senzorna, osjećajna i promatrač. Takva osoba je vrlo ljubazna, suosjećajna, promišljena, vjerna, osjetljiva (lako ju je povrijediti) i prilagodljiva. Dobra zanimanja bi bila: stomatolog, kuhar, dizajner.
 15. Ako je osoba introvert, senzorna, mislilac i sudac. Takva osoba je oprezna, iskrena, odgovorna, točna, voli rutinu i suprotstavlja se promjenama. Dobra zanimanja bi bila: računovođa, inspektor, šef ureda, upravitelj, administrator baze podataka.
 16. Ako je osoba introvert, senzorna, mislilac i promatrač. Takvu osobu vodi logika, vrlo je praktična, samostalna, objektivna i nije povodljiva osjećajima. Dobra zanimanja bi bila: računalni programer, vatrogasac, liječnik, računalni programer, policajac.
Marija Smiljan od Marija Smiljan (3.1k bodova)
točno tako! ja sam 11 - introvert, intuitivac, mislitelj i sudac
Marinko Zadro od Marinko Zadro (7.8k bodova)
Negdje sam čitao da je znanost odabacila ovu klasifikaciju osobnosti kao znanstveno neutemeljenu.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
3 odgovora
1 odgovor
Maja Kos 24.09.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Maja Kos (8.1k bodova)
2 odgovora
Marija Miha 05.06.2022. pitanje u rubrici Posao od Marija Miha (10.3k bodova)
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.3k korisnika

...