305 pregleda
Mia Marijanović u rubrici Osobni razvoj od Mia Marijanović (9.4k bodova)

Koji poslovi i aktivnosti odgovaraju pojedinom tipu osobnosti

* povezano sa odgovorom na pitanje: Odakle dolazi naša osobnost - od gena ili iz okoline?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Tamara Mađer od Tamara Mađer (11.5k bodova)
odabran od Mia Marijanović
 
Najbolji odgovor
 1. Ako je osoba ekstrovert, sudac, intuitivna, voli raditi u organiziranim okruženjima, odgovorna i srčana osoba prema radu. Dobro zanimanje bi bilo: novinar, pisac, urednih časopisa, djelatnik u marketingu.
 2. Ako je osoba ekstrovert, intuitivna, promatrač, osjećajna osoba koja voli razgovarati, vrlo inovativna i vrlo lako prevladava teškoće. Dobro zanimanje bi bilo: grafički dizajner, novinarstvo, djelatnik na razvoju softera.
 3. Ako je osoba ekstrovert, mislilac, intuitivna, sudac. Osoba koja se oslanja na intuiciju, otvorena osoba, promišljena, osoba sklona prosuđivanju i dobar vođa. Dobro zanimanje bi bilo: predsjednik uprave, konzultant, bavljenje nekretninama, ekonomski analitičar i marketing.
 4. Ako je osoba ekstrovert, intuitivna, mislilac i promatrač. Dobra zanimanja bi bila: bankar, televizijski voditelj, copywriter.
 5. Ako je osoba ekstrovert, senzorna, osjećajna i sudac. Takva osoba je otvorena, sklona detektiranju detalja i problema, dobro prosuđuje i sve previše analizira, aktivna i energična te predana ciljevima. Dobra zanimanja bi bila: veterinar, medicinski tehničar, učitelj, prodavač, prodavač nekretnina.
 6. Ako je osoba ekstrovert, senzorna, osjećajna, puno promatra. Takva osoba lako opaža detalje, vrlo razigrana, znatiželjna, uvijek teži većemu (boljemu), voli sudjelovati u društvenim aktivnostima. Dobra zanimanja bi bila: odgojitelj, terapeut, veterinar, stomatolog.
 7. Ako je osoba ekstrovert, mislilac, senzorna i sudac. Takva osoba je otvorena, puno razmišlja, lako shvaća tuđa osjećanja, vrlo je jasna pri izražavanju, pomalo tradicionalna ali otvorena prema novim idejama. Dobra zanimanja bi bila: direktor, farmaceut, vojni časnik, prodavač nekretnina.
 8. Ako je osoba ekstrovert, senzorna, mislilac i promatrač. Takva osoba je aktivna, zabavna i šarmantna te pomalo impulzivna u ostvarenju cilja, voli putovanja te je znatiželja ali sa dozom staloženja i logike. Dobra zanimanja bi bila: medicinsko osoblje, inženjer, agent u osiguranju i organizator putovanja.
 9. Ako je osoba introvert, intuitivna, osjećajna i sudac. Takva osoba ima jaku intuiciju, sklona je prosuđivanju te kreativnim rješenjima, može raditi samostalno, promišlja prije nego izgovori i strastvena je u poslu. Dobra zanimanja bi bila: nastavnik, urednik, umjetnički direktor, pisac.
 10. Ako je osoba introvert, intuitivna, osjećajna i promatrač. Takva osoba je dosta osjetljiva koju je lako povrijediti, kreativna, originalna, maštovita, mirna, ljubazna i ponekad strastvena. Dobra zanimanja bi bila: psiholog, prevoditelj, modni dizajner, urednik, istraživač.
 11. Ako je osoba introvert, intuitivna. mislilac i sudac. Takva osoba dobro prosuđuje i pravi je mislilac, vrlo organizirana, samostalna, maštovita, jedinstvena, analitičkog i logičkog uma, u društvu oprezni i rezervirani. Dobra zanimanja bi bila: pisac, arhitekt, webmaster, raditi na razvoju softera.
 12. Ako je osoba introvert, intuitivna, mislilac i promatrač. Takva osoba može raditi samostalno i neovisno, kreativna i domišljat S NEPREDVIDIVIM CILJEVIMA. Dobra zanimanja bi bila: ekonomist, glazbenik, web dizajner, financijski analitičar.
 13.  Ako je osoba introvert, senzorna, osjećajna i sudac. Takva osoba je osjećajna, organizirana, odlučna, stabilna i voli naporno raditi. Dobra zanimanja bi bila: knjižničar, knjigovođa, učitelj, dekorater interijera.
 14. Ako je osoba introvert, senzorna, osjećajna i promatrač. Takva osoba je vrlo ljubazna, suosjećajna, promišljena, vjerna, osjetljiva (lako ju je povrijediti) i prilagodljiva. Dobra zanimanja bi bila: stomatolog, kuhar, dizajner.
 15. Ako je osoba introvert, senzorna, mislilac i sudac. Takva osoba je oprezna, iskrena, odgovorna, točna, voli rutinu i suprotstavlja se promjenama. Dobra zanimanja bi bila: računovođa, inspektor, šef ureda, upravitelj, administrator baze podataka.
 16. Ako je osoba introvert, senzorna, mislilac i promatrač. Takvu osobu vodi logika, vrlo je praktična, samostalna, objektivna i nije povodljiva osjećajima. Dobra zanimanja bi bila: računalni programer, vatrogasac, liječnik, računalni programer, policajac.
Marija Smiljan od Marija Smiljan (3.8k bodova)
točno tako! ja sam 11 - introvert, intuitivac, mislitelj i sudac
Marinko Zadro od Marinko Zadro (7.8k bodova)
Negdje sam čitao da je znanost odabacila ovu klasifikaciju osobnosti kao znanstveno neutemeljenu.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
3 odgovora
1 odgovor
Maja Kos 24.09.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Maja Kos (8.2k bodova)
2 odgovora
Marija Miljević 05.06.2022. pitanje u rubrici Posao od Marija Miljević (10.4k bodova)
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...