69 pregleda
Nino Marić u rubrici Poslovanje od Nino Marić [Ekstraktivan] (5.9k bodova)

U industrijskoj zoni Bakar-Kukuljanovo nalazi se neki novi objekt Hrvatske pošte. O čemu se radi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija [Megaktivan] (16.6k bodova)
odabran od Nino Marić
 
Najbolji odgovor

U Kukuljanovu otvoren novi poslovni objekt Hrvatske pošte

Kako Znatku javlja Ured za korporativne komunikacije Hrvatske pošta, radi se o vrijednosti investicije od 60 milijuna kuna

U industrijskoj zoni Bakar-Kukuljanovo svečano je otvoren novi poslovni objekt Hrvatske pošte vrijedan 60 milijuna kuna. Na površini od 4.200 četvornih metara nalaze se prostori za sortiranje, prijevoz i dostavu pošiljaka, distribucijski centar i radionice, a na novoj lokaciji radit će više od 300 radnika Hrvatske pošte. U sklopu objekta je i poštanski ured koji radi od ponedjeljka do subote.

Novi Poslovni objekt Kukuljanovo nalazi se na iznimno povoljnoj lokaciji, u neposrednoj blizini Autoceste Rijeka – Zagreb i Kvarnerske ceste, 10 kilometara od središta Rijeke i Bakra, a zračna luka na Krku udaljena je svega desetak minuta vožnje. Industrijska zona opremljena je industrijskim kolosijecima i suvremenom infrastrukturom, a ima i izravan spoj na prugu Rijeka – Zagreb te buduću nizinsku prugu i cestu Rijeka – Žuta Lokva.

Osim boljih radnih uvjeta za radnike Hrvatske pošte, Poslovni objekt Kukuljanovo dodatno će podići i kvalitetu poštanskih usluga za stanovnike zapadne Hrvatske.

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, istaknuo je da je Hrvatska pošta već godinama primjer uspješnog poslovanja:

„Brojne investicije u infrastrukturu te ulaganja u digitalizaciju pretvorili su Hrvatsku poštu u uspješnu i suvremenu tvrtku koja ima velik utjecaj na gospodarstvo i potiče razvoj i rast cjelokupne logistike. Spomenimo samo kako se radi o tvrtki s gotovo deset tisuća radnika čiji se godišnji utjecaj na hrvatsko gospodarstvo procjenjuje na čak pola milijarde kuna.“

Otvorenjem Poslovnog objekta Kukuljanovo završen je najveći investicijski ciklus u povijesti Hrvatske pošte vrijedan milijardu kuna, a Istarska županija i Primorsko-goranska županija dobile su jednu od četiriju najmodernijih točaka u mreži objekata za sortiranje u Hrvatskoj, koja još uključuje objekte u Zadru i Osijeku te Novi sortirni centar u Velikoj Gorici.

Uz velika ulaganja u cjelokupnu digitalizaciju poslovanja, investicije u infrastrukturu bile su ključne za razvoj i pozicioniranje Hrvatske pošte kao vodećega poštanskog operatora u regiji.

„Ponosan sam što danas stojimo uz bok najuspješnijim i najvećim poštama Europe, ali i svijeta. Prepoznale su nas i brojne svjetske tvrtke s kojima gradimo partnerski odnos, a svakako bih izdvojio Amazon, Zalando i About You. Svakodnevno za njih dostavljamo desetke tisuća paketa“, rekao je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.

Slična pitanja

1 odgovor 1.3k pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...