218 pregleda
Nino Marić u rubrici Poslovanje od Nino Marić

U industrijskoj zoni Bakar-Kukuljanovo nalazi se neki novi objekt Hrvatske pošte. O čemu se radi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

U Kukuljanovu otvoren novi poslovni objekt Hrvatske pošte

Kako Znatku javlja Ured za korporativne komunikacije Hrvatske pošta, radi se o vrijednosti investicije od 60 milijuna kuna

U industrijskoj zoni Bakar-Kukuljanovo svečano je otvoren novi poslovni objekt Hrvatske pošte vrijedan 60 milijuna kuna. Na površini od 4.200 četvornih metara nalaze se prostori za sortiranje, prijevoz i dostavu pošiljaka, distribucijski centar i radionice, a na novoj lokaciji radit će više od 300 radnika Hrvatske pošte. U sklopu objekta je i poštanski ured koji radi od ponedjeljka do subote.

Novi Poslovni objekt Kukuljanovo nalazi se na iznimno povoljnoj lokaciji, u neposrednoj blizini Autoceste Rijeka – Zagreb i Kvarnerske ceste, 10 kilometara od središta Rijeke i Bakra, a zračna luka na Krku udaljena je svega desetak minuta vožnje. Industrijska zona opremljena je industrijskim kolosijecima i suvremenom infrastrukturom, a ima i izravan spoj na prugu Rijeka – Zagreb te buduću nizinsku prugu i cestu Rijeka – Žuta Lokva.

Osim boljih radnih uvjeta za radnike Hrvatske pošte, Poslovni objekt Kukuljanovo dodatno će podići i kvalitetu poštanskih usluga za stanovnike zapadne Hrvatske.

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, istaknuo je da je Hrvatska pošta već godinama primjer uspješnog poslovanja:

„Brojne investicije u infrastrukturu te ulaganja u digitalizaciju pretvorili su Hrvatsku poštu u uspješnu i suvremenu tvrtku koja ima velik utjecaj na gospodarstvo i potiče razvoj i rast cjelokupne logistike. Spomenimo samo kako se radi o tvrtki s gotovo deset tisuća radnika čiji se godišnji utjecaj na hrvatsko gospodarstvo procjenjuje na čak pola milijarde kuna.“

Otvorenjem Poslovnog objekta Kukuljanovo završen je najveći investicijski ciklus u povijesti Hrvatske pošte vrijedan milijardu kuna, a Istarska županija i Primorsko-goranska županija dobile su jednu od četiriju najmodernijih točaka u mreži objekata za sortiranje u Hrvatskoj, koja još uključuje objekte u Zadru i Osijeku te Novi sortirni centar u Velikoj Gorici.

Uz velika ulaganja u cjelokupnu digitalizaciju poslovanja, investicije u infrastrukturu bile su ključne za razvoj i pozicioniranje Hrvatske pošte kao vodećega poštanskog operatora u regiji.

„Ponosan sam što danas stojimo uz bok najuspješnijim i najvećim poštama Europe, ali i svijeta. Prepoznale su nas i brojne svjetske tvrtke s kojima gradimo partnerski odnos, a svakako bih izdvojio Amazon, Zalando i About You. Svakodnevno za njih dostavljamo desetke tisuća paketa“, rekao je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.

Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...