Matej Tolić u rubrici Posao od Matej Tolić
promjena rubrike od Znatko
Zanima me dali se može zaraditi putem igranja nekih igrica online i ako se može igrati može link ?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Marinko Zadro od Marinko Zadro
odabran od Znatko
 
Najbolji odgovor

Pa gle...  Takvu online zaradu bi ti ja podijelio na tri vrste. Evo koje:

  1. Igrajući glomazne online multi-player igre - kako milijuni ljudi igraju online multi-player igre među njima uvijek postoje i igrači koji su spremni platiti pravim novcem za neke virtualne stvari iz same igre, nekakvo oružje, virtualni novac, čaroliju ili slično. Obično ako se uloži dovoljno vremena i ako ste stvarno dobri u igranju pojedine igre da se isplati. Znači - ne možeš samo tako, trebaš biti poznavatelj te igre. Virtualne stvari se mogu prodavati na za to predviđenim tržnicama, forumima ili na vlastitom web site-a (po meni najbolja opcija). U ovoj vrsti zarade postoji popriličan broj igara za izbor kao što su: Ultima OnlineEverQuestDark age of CamelotWOW i druge
  2. Testirajući različite igre - iznosi koje tvrtke plaćaju za testiranje novih igara znaju biti dosta mali, a jedan od razloga zašto je to tako je i činjenica da su igrači često spremni i besplatno testirati igru sve iz zadovoljstva što će među prvima na svijetu isprobati novu igru. Ipak ako je kompaniji koja razvija igru hitno spremni su platiti više i bolje (honrari idu do $80 po satu). A zašto su spremni platiti više? Jer igra treba do određenog datuma izaći na tržište i mora biti i gotova i savršena. To znači bez bugova. Ako im je hitno - onda su spremni platiti igračima-testerima čak i put i smještaj do njihovog ureda. No, to je stvarno rijetkost. Uglavnom kompanije ipak rade na način da vam pošalju CD sa igrom (ili daju FTP link za download uz user/pass) pa Vi kući možete testirati (igrate) i istvoremeno napisati recenziju tj. sve šta valja, ne valja, šta vam se sviđa, a šta ne, što bi poboljšali, itd. Iako nije lako upasti u ovakve grupacije testera igara, evo par linkova ako te zanima ovaj način zarade: Become Game TesterVideo Game Testers JobsGame Tester.
  3. Igrajući i pobjeđujući u natjecanjima - kod igranja i pobjeđivanja u nekoj igri stvarno morate biti game-master (inače gubite) što znači vježbanje iz dana u dan, danima i noćima, ... jer kad, i ako, dođete na natjecanje očekuje Vas borba sa najboljim igračima iz cijelog svijeta koji su možda više ili manje vježbali od Vas. Ako i uspijete, to će biti samo privremeno jer već sutra će doći mlađi i bolji igrači a Vi ćete se početi baviti nečim drugim. Prosječna gamerska natjecateljska populacija se bavi ovim "sportom" nekoliko godina. Preporučeni site-ovi sa natjecanjima su: CyberAthlete Professional League (CPL)Global Gaming League (GGL)QuakeCon.

Kako okrenete, sve tri vrste zarađivanja igranjem nisu jednostavne kao što sama riječ "igra" zvuči, ali onome tko je stvarno ljubitelj igara - ne preostaje drugo nega da zaigra i jednu "igru života" od ove tri gore navedene. 

Slična pitanja

1 odgovor 646 👀
Ivan Gačić 02.06.2021. pitanje u rubrici Posao od Ivan Gačić
5 odgovora 7.0k 👀
2 odgovora 740 👀
1 odgovor 539 👀
Nikolina Šrajbek 27.04.2021. pitanje u rubrici Zabava od Nikolina Šrajbek
5 odgovora 2.0k 👀
2 odgovora 897 👀
Marina Baričanec 04.07.2021. pitanje u rubrici Posao od Marina Baričanec
3 odgovora 929 👀
3 odgovora 2.8k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...