315 pregleda
Marija Miljević u rubrici Tehnologija od Marija Miljević

Što znači REFURBISHED računalo?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Nino Marić od Nino Marić

Refurbished uređaji su korišteni monitori, prijenosna i stolna računala koja su prošla strogu kontrolu i testiranje kvalitete te su vraćenu u prodaju kao obnovljeni uređaji. Na uređajima su potencijalno zamijenjeni ili obnovljeni dijelovi kao što su ekran, plastike ili komponente uređaja. Uređaji su očišćeni i revitalizirani, te je - po mogućnosti ili prema željama - instaliran optimalan operativni sustav i softver.

Jamstvo na sve refurbished uređaje se također daje i iznosi otprilike 12 mjeseci, osim na monitore, prijenosna i stolna računala gdje garancija ide i na 24 mjeseca.

Refurbished uređaje dijelimo u tri kategorije vizualne kvalitete:

  1. OBNOVLJENO – Korišteni uređaji na kojem su postojeće računalne komponente zamijenjene novim. Uređaj je kao nov, bez vidljivih tragova korištenja. Dodana je nova baterija na 100% kapaciteta.
  2. "A" RAZRED – Korišteni uređaji na kojima su vidljivi manji tragovi korištenja kao što su sitne ogrebotine na plastikama uređaja. Baterija može biti od 50 do 100 % kapaciteta.
  3. "B" RAZRED – Korišteni uređaji na kojima su vidljive veće ogrebotine na plastikama, sitne ogrebotine na ekranu, te veći tragovi korištenja na tipkovnici ili manja udubljenja na uređaju. Baterija je ispod 50% svog kapaciteta.

Refurbished uređaji su obično preuzeti od tvrtki koje učestalo obnavljaju veće količine računala, te su obrađena prema jednom od gore navedena tri načina i stavljena u ponovnu prodaju. Takva refurbished računala se znaju transportirati sa bogatijih tržišta na tržišta slabije kupovne moći te prodavati po nižim i isplativijim cijenama, pogotovo kod većih nabavki (za poslovanje).

Slična pitanja

1 odgovor
Mirela Benić 30.09.2020. pitanje u rubrici Tehnologija od Mirela Benić
1 odgovor
Mirela Benić 30.09.2020. pitanje u rubrici Tehnologija od Mirela Benić
1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...