Ivana Mačić u rubrici Zdravlje i medicina od

Dogovaraju uslugu, prezentiraju, istina lošije nego prodavačice u dućanu s odjećom ili obućom, dostupne su za dodatne informacije, izdaju račune putem računala, primaju novce (ako nema u bolnici izdvojena blagajna) ili kartice i obučene su uniformirano kao u trgovini. Zar nisu te medicinske sestre danas postale najobičnije prodavačice medicinskih usluga?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Ivan Gačić od

Stručno zvanje im je vjerojatno - medicinska sestra ili medicinski brat koji zajedno sa ostalim medicinskim osobljem rade na unapređenju zdravlja, sprečavanja bolesti, liječenja i rehabilitacije pacijenata. U opisu radnog mjesta je vjerojatno nekako diplomatski naveden i rad za šalterom, pa takvu medicinsku sestru neki nazivaju - šalteruša. Njihov problem je što ni pacijentima ni doktorima ništa ne smiju da kažu, a u poslu su upravo spona između njih. No, od dva zla radije biraju ono manje, pa se nekad znaju "fino" razgovarati s nama pacijentima koji dođemo do medicinske sestre - šalteruše (osobno, brata još nisam vidio za šalterom!). Možda se tebi šalteruša čini kao prodavačica jer u biti naplaćuje usluge bolničkog centra, ali istovremeno ima cijeli niza zaduženja i brige oko pacijenata.

Problem nastaje vjerojatno, a prema osobnom iskustvu, kada šalteruša u bolnici ne zna puno i o izdavanju računa i o plaćanju i o kreditnim karticama i o načinu plaćanja medicinskih usluga jer to nije njeno glavno područje, a uprava bolnice ju je natjerala da radi i taj posao. Vjerojatno taj posao radi, kako se kaže "lijevom nogom", odnosno onako usput i normalno da bude pacijenata koji su nezadovljni s njihovim radom jer tko ne bi bio nezadovoljan s nekim tko svoj posao za drugoa radi onako - usput?

Slična pitanja

2 odgovora 498 👀
Zoran Jurić 20.12.2015. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Zoran Jurić
4 odgovora 509 👀
2 odgovora 333 👀
1 odgovor 416 👀
Ivana Basar 02.09.2020. pitanje u rubrici Financije od Ivana Basar
1 odgovor 186 👀
1 odgovor 248 👀
2 odgovora 673 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...