Marija Miljević u rubrici Tehnologija od

Kakva je Garmin tactix 7 serija - taktičkih pametnih satova?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Iz Garmina dolazi Tactix 7 - vrhunski taktički pametni sat napravljen za najzahtjevnije situacije

Najnoviji multisport sat nudi najnaprednije taktičke, izvedbene i navigacijske funkcije tvrtke Garmin

Garmin predstavlja Tactix 7 seriju, novu klasu taktičkih pametnih satova. Koristeći novo sučelje s 5 tipki i zaslonom osjetljivim na dodir, Tactix 7 serija nudi namjenske taktičke funkcije, funkcije za trening, navigaciju na zapešću i sveobuhvatno praćenje zdravlja i fizičkih aktivnosti. Pripremljen za danonoćni rad, Tactix 7 pametni sat sada sadrži uvijek uključeni reflektirajući zaslon kompatibilan s naočalama za noćno gledanje te namjensku multi-LED svjetiljku za uvjete slabije vidljivosti. Uz robusno trajanje baterije kod sva tri modela, uključujući poboljšano solarno punjenje na odabranim Tactix 7 uređajima, korisnici se mogu usredotočiti na sve, od HIIT treninga do HALO skokova te manje brinuti o ponovnom punjenju.

Stvoren da izdrži

Robusna Tactix 7 serija izrađena je prema vojnom standardu (MIL-STD-810) i otporna na vodu do 10 000 Pa1. Nove metalne zaštite gumba s ojačanim metalnim ušicama dolaze s crnim DLC obloženim titanskim okvirom i stražnjim poklopcem, kao i crnim taktičkim najlonskim QuickFit remenima na Tactix 7 Pro seriji, kako bi sat bio jednako otporan kao i svi koji ga nose. Dostupni u tri modela, svi Tactix 7 satovi imaju veliki zaslon od 1,4” prekriven safirnom lećom otpornom na ogrebotine. Korisnici mogu biti sigurni budući da se safir smatra jednim od najtvrđih materijala na svijetu i tako osigurava da zaslon Tactix 7 pametnog sata ostane očuvan čak i u najtežim uvjetima.

Novost u Tactix 7 seriji satova je korisničko sučelje s gumbima i dvostrukim zaslonom osjetljivim na dodir. Tradicionalne kontrole gumba rade u bilo kojim okolnostima i uparene su s novim zaslonom osjetljivim na dodir za izravan pristup biranjima i funkcijama. Snažno sučelje s 5 tipki i zaslonom osjetljivim na dodir omogućuje brzo i intuitivno korištenje topografskih karata, nudeći pouzdanu sliku trenutne situacije izvan mreže.

Kako bi prednjačio tijekom noćnih operacija, Tactix 7 sat nudi novu ugrađenu multi-LED svjetiljku koja omogućuje brz pristup jakom, stalnom svjetlu u bijeloj ili zelenoj boji. Korisnici će smatrati da je zeleno svjetlo korisno u održavanju prirodnog noćnog vida njihovih očiju.

Korisnici serije Tactix 7 mogu koristiti skriveni način rada, koji prikuplja prijeđene udaljenosti i biometrijske podatke bez bilježenja podataka o lokaciji za vrijeme fizičke aktivnosti ili operacija. Korištenje ove sigurnosne funkcije osigurava da korisnici mogu koristiti Tactix 7 – pa čak i prenijeti zabilježene podatke – bez brige o otkrivanju informacija o lokaciji putem popularnih mobilnih aplikacija. Ne bilježeći podatke o lokaciji uređaja, skriveni način rada također štiti operativnu sigurnost u slučaju da se uređaj izgubi.

Serija Tactix 7 donosi značajno povećanje trajanja baterije u robusnu obitelj pametnih satova; Tactix 7 – Standard Edition pruža do četiri tjedna trajanja baterije u načinu rada pametnog sata i – zahvaljujući napretku u solarnoj tehnologiji – Tactix 7 – Pro series može osigurati do 37 dana trajanja baterije u načinu rada pametnog sata2.

Servis-ready funkcije

Opremljen namjenskim funkcijama za taktičke operacije, Tactix 7 sat uključuje način kompatibilnosti s noćnim naočalama, Jumpmaster, GPS formatiranje s dva položaja, projicirane putne točke i mogućnost brisanja svih korisničkih podataka u nekoliko sekundi ako se ukaže potreba. Tijekom operacija u zraku, pojedinci mogu koristiti Jumpmaster za tri vrste skokova: HAHO, HALO i Static. Postavite sat na način dvostrukog pozicioniranja i on će istovremeno na jednom zaslonu prikazati dva skupa koordinatnih sustava, kao što su MGRS i zemljopisna širina/dužina. Kada je aktiviran noćni način rada, postavke pozadinskog osvjetljenja zaslona smanjit će se na razinu koja neće ometati funkciju naočala za noćno gledanje.

I civilni i službeni zrakoplovci imat će koristi od funkcije Direct-To Navigation, koja omogućuje navigaciju direktno do zračne luke ili korištenje funkcije "Nearest" za aktiviranje puta do najbliže zračne luke. Osim toga, piloti također mogu pristupiti zračnom vremenu, uključujući NEXRAD radar, METAR i TAF funkcije, kako bi vidjeli vjetrove, vidljivost i tlak zaka izravno na svom Tactix 7 satu3.

Svakodnevna podrška uz naprednu obuku

Dizajnirana za cjelodnevnu upotrebu, Tactix 7 serija ima 24/7 alate za zdravlje, uključujući puls zasićenosti kisikom, puls na zapešću, praćenje disanja i stresa, plus Garmin wellness uvide kao što su Body Battery, Fitness Age i Sleep Score s naprednim nadzorom spavanja4. Tactix 7 serija također je kompatibilna s drugim Garmin uređajima uključujući satelitske komunikatore kao što je inReach Mini 255 i uređaje za praćenje pasa kao što je Alpha 10.

Koristeći naprednu tehnologiju treninga tvrtke Garmin, svi Tactix 7 uređaji mogu pomoći korisnicima da postignu svoje ciljeve. Uz namjenske sportske aplikacije, od lova preko planinarenja, do treninga snage i više, Tactix 7 serija pruža alate za korisnikovo postizanje vrhunske izvedbe. Ovi alati uključuju nadgledanje i praćenje izdržljivosti i napora u stvarnom vremenu; Recovery Time Advisor koji uzima u obzir intenzitet treninga i čimbenike kao što su stres, dnevna aktivnost i san kako bi se procijenio broj sati odmora potrebnih za pravilan oporavak od treninga istog napora; i Daily Workout Suggestions, koji djeluje kao osobni trener te daje prijedloge za vježbanje na temelju trenutnog opterećenja treninga, statusa treninga i ukupne razine kondicije.

Globalna navigacija

Koristeći višepojasnu GNSS podršku, korisnici mogu pristupiti višestrukim frekvencijama koje šalju navigacijski sateliti radi poboljšane točnosti položaja u područjima gdje se GNSS signali reflektiraju, slabi su ili obično ne prodiru. Svi Tactix 7 uređaji dolaze s unaprijed instaliranim multikontinentnim Topo kartama iz regija korisnika i pružaju besplatan pristup za preuzimanje dodatnih karata iz cijelog svijeta. Za rekreativnu upotrebu, Tactix 7 serija dolazi s unaprijed instaliranim kartama javnih granica, SkiView kartama i više od 42.000 golf igrališta u boji diljem svijeta.

Kupcima kojima su potrebna poboljšana rješenja koje nudi Applied Ballistics (AB) bit će drago znati da se Tactix 7 - Pro Ballistics Edition sada integrira s AB ekosustavom, uključujući aplikaciju AB Synapse i potpunu integraciju senzora.

Tactix 7 serija predstavlja kontinuiranu inovaciju tehnologije pametnih satova tvrtke Garmin i sada je dostupna s početnom preporučenom maloprodajnom cijenom od 8299,99 kn.

___
1 Pogledajte Garmin.com/waterrating za više informacija.
2 Vrijeme trajanja baterije iznosi 3 sata dnevno u vanjskim uvjetima od 50, 000 luxa.
3 Kada je uparen s kompatibilnim pametnim telefonom.
4 Ovo nije medicinski proizvod i nije namijenjen za upotrebu u dijagnostici ili praćenju bilo kojeg medicinskog stanja; pogledajte see Garmin.com/ataccuracy, Pulse Ox nije dostupan u svim zemljama.
5 Potrebna je satelitska pretplata. Neke jurisidakcije zabranjuju ili reguliraju korištenje satelitskih komunikacijskih uređaja. Vaša je odgovornost poznavati i slijediti sve primjenjive zakone područjima gdje se uređaj planira koristiti.

Darko Međimurec od
Zanimljivo ako briješ na military fore :) , ali cijena je paprena. :(
Tomislav Gatara od
Sviđa mi se.  Nisam neki fan tih pametnih satova, ali ako će još biti ovakvih na tržištu s nižom cijenom... možda se predomislim.‌
Ana Primorac od
to je za vas muške... military likove :D :D :D :P

Slična pitanja

1 odgovor 214 👀
1 odgovor 309 👀
1 odgovor 217 👀
1 odgovor 816 👀
1 odgovor 225 👀
1 odgovor 296 👀
Ana Pilato 19.01.2022. pitanje u rubrici Tehnologija od Ana Pilato
1 odgovor 396 👀
1 odgovor 2.3k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...