Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (28.8k bodova)

Postoje najmanje tri niše svemirskog turizma u koje se može ulagati:

 1. Komercijalni dio
  Dionice Virgin Galactica može kupiti svatko. Tvrtka je uvrštena na američku burzu, NYSE. Da biste im pristupili, sve što trebate učiniti je otvoriti brokerski račun kod Freedom Financea. Složenija i skuplja opcija je privatna kupnja dionica Blue Origin i SpaceX-a ili čekanje na njihov IPO/SPAC. Također biste mogli razmisliti o kupnji ETF-a (#ARKX).
   
 2. Hotelijerstvo i turizam
  Hoteli, aviokompanije i turoperatori tek trebaju objaviti konkretne planove za svemirski turizam, ali taj dan i nije tako daleko. Ritz-Carlton, Marriott International i Delta Air Lines se neće ustručavati obrati vrhnje na tom pomodarstvu. Boeing će vjerojatno pružiti komercijalni prijevoz posade, a zrakoplovni proizvođač Rocket Lab bit će uvršten u javno trgovanje, što će preusmjeriti više pažnje ulagača na svemir.

  U ožujku 2021., Rocket Lab (#RKLB) predstavio je dvostupanjsko lansirno vozilo (Neutron) koje je u orbito odnijelo oko 8 tona korisnog tereta. Neutron će biti alternativa SpaceX-Falconu 9, rekli su u ovoj korporaciji.
   
 3. Nekretnine u svemiru
  Orbitalna skupština objavila je planove za početak izgradnje prvog svemirskog hotela na svijetu 2025. godine. Orion Span je sličnu najavu dao u travnju 2018. na konferenciji Space 2.0 u San Joseu, Kalifornija. Najavio je kako će Aurora Station ("Aurora Station") biti prvi svjetski hotel u orbiti. Gateway Foundation (GATEX) gradit će module (teretana, restoran, bar) za svemirske hotele. Planirano je da ti moduli budu iznajmljeni.

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...