Marija Miljević u rubrici Financije od

Koje domaće banke izdaju kartice od reciklirane plastike?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+21 glasa
Marketing odjel d.o.o. od

Erste Card Club započeo s izdavanjem kartica od reciklirane plastike

U okviru zelene tranzicije koja se već neko vrijeme provodi, Erste Card Club (ECC) započeo je s izdavanjem kartica načinjenih od reciklirane plastike te plastike s posebnim svojstvima razgradnje. Osim toga, zelenoj tranziciji Erste Card Cluba pridonose i svi prateći materijali kartica (brošure, letci, nosači kartica) načinjeni od papira koji je certificiran FSC standardom. Ova oznaka jamči odgovorno gospodarenje šumom iz koje prerađeni resurs potječe, što u praksi znači sadnju, uzgoj i održavanje novih stabala kako bi se nadomjestilo svako drvo posječeno za potrebe nastajanja papira. Za ovu je suradnju ECC kao partnersku tvrtku odabrao AKD koja ima FSC certifikat. Planirano je da se tijekom 2022. godine 40% kartica koje izdaje ECC prebaci na održive materijale te da 80% svih materijala vezanih za kartice ima FSC certifikat. Prelazak ostatka portfelja kartica na recikliranu plastiku planiran je u fazama do kraja 2023., ovisno o prestanku važenja samih kartica.

U skladu s Politikom zaštite okoliša i energije, Erste Card Club želi odgovorno upravljati resursima koji se koriste u svakodnevnom poslovanju, poput energenata, vode, papira i otpada. Kako bi postigao svoje ciljeve ECC je uveo i Sustav upravljanja okolišem te Sustav upravljanja energijom, sukladne zahtjevima standarda ISO 14001:2015 te ISO 50000:2018.

U 2021. godini, u odnosu na prethodnu godinu, Erste Card Club realizirao je uštedu električne energije za gotovo 9% te uštedu papira za 7,5%, a smanjena je i potrošnja toplinske energije. Uz prelazak na održivije materijale za kartice i popratni sadržaj, postavljeni su i ciljevi za 2022. godinu vezani za očuvanje okoliša – u planu je dodatno smanjenje potrošnje električne i toplinske energije. Također, neki od ciljeva su i ne korištenje resursa koji bi rezultirali negativnim utjecajem na okoliš, upotreba recikliranog papira ili papira s FSC/PEFC certifikatom, a kako bi se izbjegla dodatna proizvodnja stakleničkih plinova, kad god je to moguće, koristit će se energija iz obnovljivih izvora. U tom smislu, Erste Card Club već je sad korisnik isključivo 'zelene energije'.

Kao što odgovorno pristupa svojem poslovanju i klijentima, Erste Card Club veliki trud ulaže i u društveno odgovorno poslovanje, čime nastoji dati doprinos zajednici u kojoj posluje. Osim društvene komponente, ta odgovornost sadrži i potrebu očuvanja okoliša te prilagodbu procesa poslovanja kako bi se smanjile negativne posljedice na okoliš. Iako financijske institucije imaju malo direktnog utjecaja na okoliš, zadovoljstvo nam je biti mali kotačić koji pokreće veliku priču očuvanja okoliša kroz održivije poslovanje te smo ponosni na sve dosad postignute ciljeve“, istaknula je Anita Markota Štriga, članica uprave Erste Card Cluba.

S ciljem transparentnosti i boljeg praćenja vlastitih rezultata u postizanju smanjenja utjecaja na okoliš, Erste Card Club treću je godinu zaredom izdao i publikaciju Izvještaj o okolišu u kojem je moguće pronaći više informacija o politikama očuvanja okoliša.

Dina Kljajić od
Erste mi se čini napredan u svakom pogledu kod nas. Ne znam zašto druge banke kaskaju za njima cijelo vrijeme. A nije Erste da je najveća banka. Možda postane nakon par godina ako ovako dobro nastavi.‌
Darija Magdalenić od
Čestitam im na ovoj zelenoj akciji. Barem da neki veliki se brinu za prirodu. Barem primjerom.‌

Slična pitanja

1 odgovor 257 👀
1 odgovor 277 👀
3 odgovora 382 👀
1 odgovor 188 👀
2 odgovora 354 👀
3 odgovora 656 👀
Znatkica 15.11.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Znatkica
1 odgovor 2.5k 👀
1 odgovor 867 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...