85 pregleda
Nino Marić u rubrici Hrana i piće od Nino Marić [Ekstraktivan] (6.8k bodova)

Koliko Hrvati jedu hamburgera godišnje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (29.6k bodova)
odabran od Nino Marić
 
Najbolji odgovor

Hrvati u prošloj godini samo putem Glovo aplikacije, naručili više od 1,7 milijuna burgera

  • Povodom Međunarodnog dana hamburgera, 28. svibnja, Glovo otkriva trendove potrošnje ovog popularnog jela na temelju aktivnosti hrvatskih korisnika u aplikaciji.
  • Zagreb je hrvatski grad koji najviše voli burgere s više od 850.000 naručenih burgera u prošloj godini.
  • Najpopularniji burgeri u Hrvatskoj su cheeseburger, klasični burger i chicken burger.
  • Statistika ne uključuje druge pripremače i prodavače hamburgera u Hrvatskoj.

Glovo, aplikacija koja povezuje korisnike s restoranima, lancima supermarketa i maloprodajnim trgovinama, povodom Međunarodnog dana hamburgera, 28. svibnja, predstavio je trendove potrošnje burgera u posljednjih 12 mjeseci na temelju aktivnosti hrvatskih korisnika.

Od petog mjeseca 2021., do svibnja ove 2022. godine, Hrvati su putem Glova naručili više od 1,7 milijuna burgera. S ovim brojem naručenih burgera u godinu dana, Hrvatska je među 10 zemalja, u kojima Glovo posluje, koje najviše vole burgere.

Koji grad najviše voli burgere?

S čak 850 tisuća naručenih burgera u godinu dana, Zagreb je grad u kojem se naručivalo najviše burgera. No, pogledamo li količinu narudžbi burgera u odnosu na ukupne proizvode kupljene putem aplikacije u zadnjih 12 mjeseci, Sisak je grad koji najviše voli burgere u Hrvatskoj. Od svih narudžbi čak 34% sadržavalo je burgere! Nakon Siska, slijede Velika Gorica, Varaždin, Rijeka i Karlovac kao najveći gradovi u zemlji koji vole burgere.

Koji burger Hrvati najviše preferiraju?

Što se tiče vrste burgera, Hrvati najviše preferiraju cheeseburger, klasični burger i chicken burger. Najveća potražnja za ovim popularnim jelom zabilježena je petkom i subotom, dok je termin od 20 do 21 sat trenutak u kojem Hrvati najviše žude za ukusnim burgerom iz žute aplikacije. U posljednjih 12 mjeseci, dan s najviše isporučenih burgera bio je 12. studenog 2021., a zlatna minuta bila je u 22:19 s 33 isporučena burgera.

Najskuplja narudžba burgera

A da u Hrvatskoj obožavaju burgere, pokazuje i najskuplja narudžba nekoliko dana prije Božića prošle godine, točnije 20. prosinca, kada je u Zagrebu naručeno 30 hamburgera za oko 1600 kuna.


Povodom Međunarodnog dana hamburgera, Glovo je pripremio posebnu ponudu za sve vjerne korisnike: od 27. do 29. svibnja 2022. očekuje vas i do 30% popusta na odabrane burgere kod odabranih partnera.

Slična pitanja

1 odgovor 484 pregleda
1 odgovor 207 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...