342 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
tagovi uređeni od Hrvoje Hladnik

Tko je Masked Wolf, izvođač koji nastupa na Exit festivalu? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+14 glasa
Fran Kolačko Šćuric od Fran Kolačko Šćuric
Masked Wolf je zapravo neki lik koji se zove Harry Michael. On je iz Sydneya i pjeva pjesme. Sigurno ga znaš iz pjesme Astronaut in the ocean i sigurno ništa ne znaš ništa o rolanju dole niz dubinu! Naziv masked wolf je misterij zapravo ali lik se vjerojatno fura na to da je "životinja" u svom nekom unutarnjem svijetu kada pjeva.. eto toliko o tom liku po meni solidan pjevač. Evo link njegove pjesme pozdrav

 
+4 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Masked Wolf: Veteran koji tek počinje

Svi znamo za priču o vuku u janjećoj koži. Kada najmanje očekujemo on iskoči i pokaže svoje pravo lice. Harry Michael je upravo tako, niotkuda, maskiran, ali samo u umjetničkom imenu, izbacio hit koji je protresao cijeli svet. 

Da budemo iskreni, kad pomislimo na Australiju, hip hop i cijela ta kultura nije ni u top 10 stvari koje su nam na umu. Da, imaju i oni rasne probleme, ulicu, kriminal, ali i vrelinu dobrih zabava, a sve to u njihovom slučaju vezujemo za neki drugi glazbeni stil. U tome je uspjeh repera kojeg znamo kao Masked Wolf-a još i veći.

Svoju priču kao Masked Wolf je krenuo kao baš, baš klinac. S 13 godina prvi bendovi, prva pojavljivanja. Bez nekog većeg uspjeha. Netko bi odavno odustao. Ali ne i on. Prvi pravi singl, Speed Racer i potpis s produkcijskom kućom Teamrk ostvaruje tek 2018, što je konačno označilo da njegova karijera kreće uzlaznom putanjom. Samo je falio još jedan korak do potpuno osvajanja zvijezda. A za zvijezde je potrebno bilo odijelo astronauta, samo što nije krenuo put neba, nego na dno oceana. 

Astronauti u oceanu označavaju izgubljenog čovjeka, koji nije u svom prirodnom staništu i koji pluta kroz mjesto koje ne pripada. Tako se Masked Wolf osjećao dok je pravio svoj najveći hit Astronaut in the Ocean, koji je zapalio sve moguće liste, prvo u Australiji, a onda i u svijetu.

Dovoljno je samo da čujete prvi stih - What you know about rollin' down in the deep? - i da shvatite da je pred vama benger koji vam neće dozvoliti da mirujete. 

Ova pjesma, pored hip hop i urban playlisti i chartova, dobiva svoj drugi život. Na TikToku. Klinci širom svijeta su baš na ovu pjesmu (u originalu kao i u raznim remiksima) odlučili napraviti koreografije, klipove, skečeve i što sve se već ne radi na ovoj mreži, koja svakog dana ima sve više i više korisnika. Pjesma je upotrijebljena u video snimcima 7,5 milijuna puta, što je navelo izdavačku kuću da ponovno izda singl, koji postaje tri puta platinumski u Australiji i dva puta u Americi. Reizdanje ovog hita je najavilo i njegov prvi album Astronomical, koji je izašao krajem 2021. godine. 

Iako je pod većim svjetlima pozornice tek nekoliko godina, svojom pojavom pokazuje iskustvo koje nosi, tako da bismo mogli reći da je veteran koji tek počinje. Došlo je vrijeme da potvrdi sve dosadašnje uspjehe na live nastupima, a jedna od stanica ljeta 2022. bit će i Novi Sad i Glavna bina EXIT festivala. Jedva čekamo!

+3 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković

Harry Michael (rođen 12. veljače 1991.), je profesionalno poznat kao Masked Wolf. On je grčko-australski reper iz Sydneya.

Najpoznatiji je po svojoj pjesmi Astronaut in the Ocean

 . Skupio je preko 32 milijuna reprodukcija na streamingu Spotify.

Nazvao se Masked Wolf jer je smatrao da je izvan glazbe sasvim normalan tip,i da mi ne bismo ni pomislili da je reper kada bi ga pogledali. Ali kad uđe u studio,sve je posao i nikakva igra,vuk/zvijer izlazi,stoga se nazvao Maskirani vuk.

Ivan Bosanac od Ivan Bosanac
Bravo!! Odgovorit na pitanje koje je vec odgovoreno prije mjesec dana!!! Jos da je odgovor kvalitetniji od prijašnjeg
Ana Primorac od Ana Primorac
ovane, svatko može stavit svoj odgovor :P
Ivana Steković od Ivana Steković
Ispricavam se

Slična pitanja

2 odgovora
Mia Jelinčić 30.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor
Mia Jelinčić 28.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor
Mia Jelinčić 24.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor
Mia Jelinčić 20.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor
Mia Jelinčić 16.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...