Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris

Kakav je put do slave imala techno izvođačica Amelie Lens?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Amelie Lens: Put od plesnog podija do osvajanja trona svjetske tehno scene

Nije lako pronaći izvođača čiji se vrtoglavi uspon može uporediti s onim koji je za kratko vrijeme ostvarila belgijska tehno diva Amelie Lens

Nakon što je pokorila neke od najvećih svjetskih festivala svojim eklektičnim DJ nastupima u kojima donosi tehno budućnosti kombiniran sa old-school elementima, 12. studenog 2022. stiže na No Sleep festival, u Glavni hangar Luke Beograd.

Amelie Lens odrasla je uz zvukove alternativnog rocka i dance glazbe, čiji se utjecaji danas mogu prepoznati kako u njenoj produkciji, tako i u selekciji traka koju isporučuje na najvećim svjetskim pozornicama. Već kao novakinja se našla na drugom mjestu po zastupljenosti na festivalskim lineupovima tokom 2018. godine, sa čak 27 održanih nastupa.

Svojim debitantskim EP izdanjem „Exhale“ na italijanskom labelu Lyase, Amelie je 2016. godine privukla ogromnu pažnju. Njen talent i potencijal zapazili su izvođači sa istaknutim mjestom na elektronskoj sceni, među kojima i čuveni Maceo Plex i berlinski duo Pan Pot, za čiji label Second State iste godine izdaje EP „Let It Go“. Ubrzo nakon toga pridružuje se i njemačkoj underground etiketi ARTS, za koju objavljuje EP „Weight Of The Land“.

Kao rezidentkinja kultnog belgijskog kluba Labyrinth, pokreće serijal žurki EXHALE i cijelonoćnim maratonskim nastupima demonstrira da vještinom i tehnikom na dekovima parira i svojim kolegama koje su na sceni desetljićima dulje. Nedugo potom osniva i label koji naziva Lenske, po svom nadimku iz djetinjstva. EXHALE vremenom prerasta okvire Labyrintha i smješta se u druge kultne klubove i na pozornice velikih festivala, na kojima nastupaju novi izvođači, ali i glazbeni uzori poput Ellen Allien.

U samo nekoliko godina, Amelie Lens dostiže uspjeh o kojem mnogi umjetnici sanjaju tijekom cijele svoje karijere, što prepoznaju i utjecajni ljudi iz tehno zajednice. Pionir detroitske scene Richie Hawtin njen zvuk opisuje kao hipnotički spoj starog i novog, Adam Beyer je 2019. poziva da za label Drumcode napravi remiks njegovog kultnog izdanja „Teach me“, a u ljeto iste godine apsolutna superzvijezda Carl Cox na svom nastupu poziva publiku da skandira njeno ime zajedno sa njim!

Amelie Lens jedna je od najtraženijih predstavnica EXIT obitelji i miljenica publike. Prvi put je nastupila na našim prostorima na No Sleep pozornici Sea Dance festivala, a spektakularnim nastupom predvodila je zvjezdani lineup drugog izdanja No Sleep festivala u Beogradu. Više puta osvojila je i kolosalni podijum Exitove mts Dance Arene, a ove godine po prvi put se pridružila glazbenoj avanturi na Sea Staru u Umagu.

Ulaznice su u prodaji i dostupne su na festivalskoj stranici, kao i preko prodajne mreže Gigs Tix, online i na prodajnim mjestima.

Slična pitanja

1 odgovor 205 👀
1 odgovor 191 👀
Mia Jelinčić 27.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor 135 👀
1 odgovor 221 👀
1 odgovor 130 👀
1 odgovor 291 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...