55 pregleda
Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris (7.2k bodova)

Kako EXIT brine o svojim obožavateljima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija (113k bodova)
prikazano od Znatko

Dvadeset godina nakon što je proglasio državu, EXIT ide korak dalje...

Prošlo je dvadeset godina od kada je EXIT proglasio državu, koja istovremeno predstavlja metaforičku zemlju sa svojim pasošima i granicama koje čine zidine Petrovaradinske tvrđave, ali i „State of EXIT“, stanje svijesti stotine tisuća njenih građana, koji vjeruju da su različite nacije i vjere bogatstvo, a ne razlog za sukob. Stvaraju je svi za koje je izlaz sloboda da budu ono što jesu, a festival idealno mjesto da u svojoj autentičnosti budu prihvaćeni i uzvratimo istom mjerom.

Samo dvije godine prije proglašenja države, EXIT je po prvi put nakon ratova u bivšoj Jugoslaviji na jednom mjestu masovno okupio mlade iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Slovenije, i tada su se počela rađati neka nova prijateljstva i šire novi vidovi komunikacije u regiji. Stotine tisuća mladih shvatili su da ne treba vjerovati ekstremnoj političkoj propagandi i da se preko granice nalaze ljudi isti kao oni, sa istim željama i problemima. Mladima, koji su ostali dezorijentirani nakon ratova, Država Izlaza pružila je utočište, osjećaj pripadnosti i mjesto čiji ritam zadaju ljubav,  tolerancija i mir. 

Nekoliko godina kasnije, ova regionalna tajna veza proširena je cijelim svijetom, koji je došao uvjeriti se kakva se to nova energija rađa na Balkanu, kreirajući globalni mit o Exitu, koji i danas traje. Prateći legendu o festivalu na tvrđavi, u zemlji u kojoj do tad nikada nisu bili, ljudi iz preko 100 svjetskih zemalja svakog srpnja putovali su na glazbeno hodočašće u Srbiju i Novi Sad. Upravo je snaga te energije uspjela nadjačati i pandemiju, te je EXIT prošle godine bio prvi veliki festival na svijetu i jedini u Europi koji se desio nakon skoro dve godine pauze. 

EXIT će ponovno zasjati od 6. do 9. srpnja, na dobro poznatom mjestu – Petrovaradinskoj tvrđavi.

U vremenu kada inflacija ostavlja sve dublji trag, uključujući u velikoj mjeri i cijene ulaznica, EXIT se pobrinuo da za one najvjernije početna cijena ostane ista kao prethodnih godina. Prodaja ulaznica će početi 15. studenog 2022,  točno u podne. Kupovina će biti moguća na festivalskoj stranici i putem Gigs Tix-a, a očekuje se da će ova ograničena količina biti razgrabljena za svega nekoliko minuta.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Monika Kiris 22.08.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris (7.2k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.3k korisnika

...