213 pregleda
Nino Marić u rubrici Muzika i ples od Nino Marić

Kako Vam se čini tradicionalna narodna pjesma "LETOVANIĆ, SELO POKRAJ KUPE"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

VIDEO SPOT ZA TRADICIONALNU NARODNU PJESMU LETOVANIĆ, SELO POKRAJ KUPE POBRAO NAGRADE NA MEĐUNARODNIM I DOMAĆIM FESTIVALIMA

„Letovanić, selo pokraj Kupe“, pjesma je poznata svima u Hrvatskoj ali i izvan nje, pa čak i među dalekim afričkim plemenom Maasai čije je pripadnike, Maja Šuput naučila riječi za vrijeme snimanja emisije Koledžicom po svijetu Roberta Knjaza, a nalazi se u udžbenicima glazbene kulture te je prepjevana na brojnim svjetskim jezicima.

Tradicionalna i svima dobro poznata pjesma „Letovanić, selo pokraj Kupe“ zasjala je novim sjajem s video spotom snimljenim prošlog ljeta, koji je nakon premijere dobio i međunarodno priznanje. U konkurenciji između 365 filmova i 147 zemalja na Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF CRO održanom u Solinu, ovaj je spot nagrađen dvama priznanjima i festivalskom nagradom. Video spot redatelja Petra Oreškovića prema odluci žirija osvojio je 3. Festivalsku nagradu za najoriginalniju izvornu glazbu, a na završnoj svečanosti dodjele nagrada prikazana su samo četiri nagrađena filma od kojih je jedan upravo „Letovanić, selo pokraj Kupe“.

Ponosni smo na ovu nagradu jer Letovanić i Općina Lekenik zaslužuju ovakav turistički promotivni film koji osim etno baštine i legendarne pjesme ima puno toga za pokazati. Jedna od vrlo atraktivnih lokacija snimanja filma bila je naša pješčana plaža na rijeci Kupi, što nas posebno veseli jer i u sljedećim mjesecima idu ulaganja kako bi ona postala važno mjesto okupljanja kako za stanovnike općine Lekenik, tako i za naše goste koje uvijek srdačno dočekujemo. Za cijeli projekt iznimno važno bilo je što je i Ansambl LADO pristao sudjelovati u njemu te smo tako uz njih i članove HKUD Poculica iz Letovanića dobili prekrasne i slikovite scene na atraktivnim lokacijama Letovanića.

...izjavio je direktor TZO Lekenik, Božidar Antolec povodom dobivanja nagrade.

Druga nagrada osvojena je u svibnju u Cavtatu, gdje je video spot „Letovanić, selo pokraj Kupe“ osvojio Posebno priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske u kategoriji „Ruralno turistički projekti“ za promociju kulturne baštine u ruralnom turizmu.

Stanovnici Letovanića, HKUD Poculica i Ansambl Lado, glavni su junaci video spota koji je sniman na nekim od najljepših lokacija Letovanića i okolice. Film je rađen u produkciji Prime time komunikacija, a na inicijativu Turističke zajednice općine Lekenik.

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...