Nino Marić u rubrici Muzika i ples od Nino Marić

Kako Vam se čini tradicionalna narodna pjesma "LETOVANIĆ, SELO POKRAJ KUPE"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

VIDEO SPOT ZA TRADICIONALNU NARODNU PJESMU LETOVANIĆ, SELO POKRAJ KUPE POBRAO NAGRADE NA MEĐUNARODNIM I DOMAĆIM FESTIVALIMA

„Letovanić, selo pokraj Kupe“, pjesma je poznata svima u Hrvatskoj ali i izvan nje, pa čak i među dalekim afričkim plemenom Maasai čije je pripadnike, Maja Šuput naučila riječi za vrijeme snimanja emisije Koledžicom po svijetu Roberta Knjaza, a nalazi se u udžbenicima glazbene kulture te je prepjevana na brojnim svjetskim jezicima.

Tradicionalna i svima dobro poznata pjesma „Letovanić, selo pokraj Kupe“ zasjala je novim sjajem s video spotom snimljenim prošlog ljeta, koji je nakon premijere dobio i međunarodno priznanje. U konkurenciji između 365 filmova i 147 zemalja na Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF CRO održanom u Solinu, ovaj je spot nagrađen dvama priznanjima i festivalskom nagradom. Video spot redatelja Petra Oreškovića prema odluci žirija osvojio je 3. Festivalsku nagradu za najoriginalniju izvornu glazbu, a na završnoj svečanosti dodjele nagrada prikazana su samo četiri nagrađena filma od kojih je jedan upravo „Letovanić, selo pokraj Kupe“.

Ponosni smo na ovu nagradu jer Letovanić i Općina Lekenik zaslužuju ovakav turistički promotivni film koji osim etno baštine i legendarne pjesme ima puno toga za pokazati. Jedna od vrlo atraktivnih lokacija snimanja filma bila je naša pješčana plaža na rijeci Kupi, što nas posebno veseli jer i u sljedećim mjesecima idu ulaganja kako bi ona postala važno mjesto okupljanja kako za stanovnike općine Lekenik, tako i za naše goste koje uvijek srdačno dočekujemo. Za cijeli projekt iznimno važno bilo je što je i Ansambl LADO pristao sudjelovati u njemu te smo tako uz njih i članove HKUD Poculica iz Letovanića dobili prekrasne i slikovite scene na atraktivnim lokacijama Letovanića.

...izjavio je direktor TZO Lekenik, Božidar Antolec povodom dobivanja nagrade.

Druga nagrada osvojena je u svibnju u Cavtatu, gdje je video spot „Letovanić, selo pokraj Kupe“ osvojio Posebno priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske u kategoriji „Ruralno turistički projekti“ za promociju kulturne baštine u ruralnom turizmu.

Stanovnici Letovanića, HKUD Poculica i Ansambl Lado, glavni su junaci video spota koji je sniman na nekim od najljepših lokacija Letovanića i okolice. Film je rađen u produkciji Prime time komunikacija, a na inicijativu Turističke zajednice općine Lekenik.

Slična pitanja

1 odgovor 307 👀
1 odgovor 281 👀
1 odgovor 485 👀
1 odgovor 257 👀
1 odgovor 484 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...