138 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Web Poslovanje od Mia Jelinčić

Kako HMD Global brine o očuvanju privatnosti prikupljenih podataka? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Holistička sigurnost u hibridnom radnom okruženju

Davanje prioriteta privatnosti

Pritisak za zaštitu osobnih podataka je sve jači. Kibernetički kriminalci su mobilne uređaje označili kao najlakši put za napad i krađu osobnih podataka, a svaki mjesec je 0,12% svih uređaja u svijetu zaraženo zlonamjernim softverom.[1] Organizacije su odgovorne za očuvanje privatnosti osobnih podataka koje prikupljaju i obrađuju.

HMD Global ovu odgovornost shvaća izuzetno ozbiljno. Njihovo nordijsko nasljeđe znači da poduzeća mogu vjerovati da su GDPR propisi temelj njihove politike sigurnosti i privatnosti. U svojim uslugama daju prioritet privatnosti i ništa što dizajniraju ne rade bez procjene rizika privatnosti. Važno im je jasno komunicirati svoja pravila privatnosti poduzećima i krajnjim korisnicima na transparentan i otvoren način, a to čine putem Portala privatnosti.[2] To je internetska početna stranica za najnovija pravila o privatnosti i dodatni materijal. Dostupan je 24/7, 365 dana u godini i na njemu možete pronaći sveobuhvatne odgovore na pitanja kao što su podaci koji se prikupljaju radi pružanja usluge HMD Connect Pro i HMD Enable Pro.

Konačna mjera opreza koju poduzimaju je prikupljanje, analiza i odobravanje kritičnih sigurnosnih konfiguracija svakog modela telefona i tableta koje proizvode prije bilo kakvog javnog izdanja softvera. Ovaj proces skeniranja provodi HMD Security and Enterprise tim koji se nalazi u Finskoj koristeći testiranje u oblaku i testiranje fizičkog uređaja radi potpune jasnoće.


[1] https://pages.nokia.com/T006US-Threat-Intelligence-Report-2021.html

[2] https://www.nokia.com/phones/en_int/privacyportal

Slična pitanja

1 odgovor
Ana Pilato 28.02.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Ana Pilato
1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...