Darija Magdalenić u rubrici Osobni razvoj od
Kako objašnjavate mišljenje odnosno izreku da će ona osoba s idejom i vizijom uvijek nadmašiti onu osobu koja vidi samo novac?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+18 glasa
Ana Nera Horvat od
odabran od Darija Magdalenić
 
Najbolji odgovor
Vizije i ideje posjeduje osoba koja stvarno voli što radi. Osoba koja vidi samo novac dosta je ograničena u razmišljanju kako nešto poboljšati da stvarno bude bolje za korisnike nego jedino što vidi je profit i kako što manje uložiti i što više zaraditi.

Takav pristup ne može opstati dugo jer osobe s idejama i vizijama ulagat će i truditi se da nešto naprave što bolje i kvalitetnije mogu te će na taj način povećati kvalitetu i konkurentnost proizvoda, dok će proizvodi osoba koje vide samo profit moći opstati privremeno jer će biti zanimljivi samo kao novitet, a protekom vremena, uvelike će ga nadmašiti proizvod nastao iz ljubavi, kreativnosti i vizije.
+6 glasa
Viktor Viljac od

Izreka "ona osoba s idejom i vizijom uvijek će nadmašiti onu osobu koja vidi samo novac" može se objasniti na par načina:

  1. Vizija i ideja predstavljaju smjernice i ciljeve koji motiviraju i pokreću ljude da rade prema nečemu što je važnije od novca. Osoba s jasnom vizijom i idejom ima jasan cilj i motivaciju za raditi na tome, što može biti ključno za uspjeh.

  2. Osoba koja vidi samo novac često ima kratkoročni pogled i ne razmišlja o dugoročnim posljedicama svog rada. Osoba s idejom i vizijom, s druge strane, razmišlja o dugoročnom utjecaju svog rada i kako će se to odraziti na društvo ili svijet u cjelini.

  3. Osoba koja se fokusira isključivo na novac često je spremna prelaziti granice ili kršiti pravila kako bi postigla svoj cilj, dok osoba s idejom i vizijom je više sklona raditi etički i poštivati ​​pravila.

 

Slična pitanja

4 odgovora 372 👀
2 odgovora 259 👀
2 odgovora 308 👀
2 odgovora 349 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...