115 pregleda
Monika Kiris u rubrici Poslovanje od Monika Kiris (7.4k bodova)
uređen od Znatko

Tko je Luka Rossi koji je u 2022. izabran za novog predsjednika Vinistre?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija (115k bodova)
prikazano od Znatko

Luka Rossi novi je predsjednik Vinistre

Nova smjena generacija u Vinistri! Dosadašnji predsjednik Nikola Benvenuti predstavio je novog nasljednika, mladog i perspektivnog tridesetogodišnjaka iz poznate vinarske obitelji

Poreč, 18. srpnja 2022. – Novi predsjednik Vinistre Luka Rossi izabran je na mandat od četiri godine na današnjoj Skupštini Vinistre. Nakon dva iznimno uspješna mandata Nikola Benvenuti odlučio se povući s mjesta čelnog čovjeka najpoznatije istarske udruge, no kao član novog Nadzornog odbor ostaje u njezinom čelništvu.

Luka Rossi bio je jedini kandidat za predsjednika, Nikola Benvenuti predstavio ga je članovima kao iznimno radišnog, ozbiljnog i perspektivnog vinara iz jedne od najstarijih istarskih vinarskih obitelji, koji s još dvoje braće vodi vinariju u malom selu Bajkini pored Vižinade.

„Smjenom generacija dolazi i nova pozitivna energija i otvaraju se vrata novim trendovima. Čestitam novoizabranom predsjedniku i želim mu puno uspjeha, a ovim putem želio bih zahvaliti svim članovima Vinistre na podršci i suradnji tijekom proteklih osam godina. Napravili smo veliki posao i uvjeren sam da ćemo u istom smjeru nastaviti i dalje. Tajna našeg uspjeha je u zajedništvu i dok budemo nastupali i dalje tako uspjeh neće izostati“, poručuje Nikola Benvenuti.

Luka Rossi prošle je godine bio kandidat za najboljeg hrvatskog poljoprivrednika. Iako radi i u vinogradu i u podrumu, u obiteljskoj vinariji zadužen je za promociju i prodaju pa članovi Vinistre od mladog vinara upravo na području marketinga i promocije očekuju najviše.

„Želio bih se zahvaliti članovima Vinistre na ukazanom povjerenju. Svjestan sam činjenice da na meni leži velika odgovornost i spreman sam se uloviti u koštac sa svim izazovima koje ova funkcija nosi. Vinistra je kao udruga iznimno kvalitetno posložena, leži na dobrim temeljima, ima jasno razrađenu Strategiju i vjerujem kako ćemo uspjeti realizirati sve zadane ciljeve“, istaknu je novi predsjednik.

Rossiju je na novoj funkciji čestitao i pročelnik Upravnog odjela za  poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo i ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan.

Na izbornoj Skupštini uz Nikolu Benvenutija i Luku Rossija u novi Nadzorni odbor vinari su odabrali Josipa Barišića, Marka Krstačića, Ivana Damjanića, Laru Zgrablić, Davida Deklića, Ivicu Matoševića i Gianfranca Kozlovića, a direktor Vinistre sljedeće četiri godine ostaje Ivan Marić.

Slična pitanja

1 odgovor
Mia Jelinčić 03.05.2022. pitanje u rubrici Hrana i piće od Mia Jelinčić (2.8k bodova)
1 odgovor
Monika Kiris 29.09.2022. pitanje u rubrici Poslovanje od Monika Kiris (7.4k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Monika Kiris 29.09.2022. pitanje u rubrici Poslovanje od Monika Kiris (7.4k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...