151 pregleda
Monika Kiris u rubrici Zdravlje i medicina od Monika Kiris

Tko je Jasminko Herceg koji je u 2022. izabran za novog predsjednika udruge HUP - Koorodinacije veledrogerija?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Jasminko Herceg novi je predsjednik HUP - Koorodinacije veledrogerija

Na redovnoj sjednici HUP-Koordinacije veledrogerija za predsjednika u sljedećem dvogodišnjem mandatu počevši s 1. rujna 2022. izabran je Jasminko Herceg, predsjednik uprave MEDIKA d.d., najveće veledrogerije u Republici Hrvatskoj. Za dopredsjednika je izabran Jasmin Huljaj, predsjednik uprave Phoenix farmacije d.o.o.

Anita Džapo  / HUP

Prilikom preuzimanja dužnosti novoizabrani predsjednik Herceg istaknuo je kako će veledrogerije i dalje biti partner sustavu te da će Koordinacija nastaviti raditi na zajedničkim ciljevima – uređenju sustava plaćanja za lijekove i medicinske proizvode te unaprjeđenju uvjeta poslovanja veledrogerija u Republici Hrvatskoj kao djelatnosti od vitalnog značaja za čitav zdravstveni sustav.

„Veledrogerije u ovom trenutku imaju i veliki problem i s cijenama energenata, cijene plina porasle su nam  i do 15 puta. Mogućnost značajnije racionalizacije potrošnje u našem poslovanju ne postoji obzirom da se lijekovi moraju čuvati u strogo propisanim uvjetima, dio kojih je i tzv. hladni lanac. U tome dijelu veledrogerije od države očekuju hitne zaštitne mjere u vidu fiksiranje cijene plina i struje koju plaćaju veledrogerije, uz od države subvencionirani ostatak cijene, obzirom da cijene lijekova i medicinskih proizvoda koje veledrogerije distribuiraju određuje država bez ikakve mogućnosti njihove korekcije od strane samih veledrogerija, što je to slučaj kod svih ostalih gospodarstvenika.“ , istaknuo je Herceg.

HUP-Koordinaciju veledrogerija čine četiri najveće veledrogerije Medika d.d., Phoenix farmacija d.o.o., Oktal pharma d.o.o. i Medical Intertrade d.o.o., tzv. Full Lineri, koji svakodnevno opskrbljuju bolnice i ljekarne lijekovima i medicinskim proizvodima na području cijele Hrvatske, uključujući i najudaljenije otoke i ruralna područja.

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...