Monika Kiris u rubrici Kompanije i karijere od

Tko je Marko Mintas, novi predsjednik uprave Henkela od 2022. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Marko Mintas je novi predsjednik uprave Henkel Adria

Marko Mintas, koji je do sada bio Generalni Direktor Henkel Ukrajina za poslovnu jedinicu Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu, postaje Predsjednik Uprave Henkel Adria i Country Manager Hrvatska, te uz odgovornost za poslovnu jedinicu Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu preuzima dodatno zaduženje za poslovanje poslovne jedinice Beauty Care. 

U budućnosti će g. Mintas preuzeti upravljanje Henkelovim novostvorenim Henkel Consumer Brands, koji će obuhvatiti obje poslovne jedinice.

Antonija Roskam / RED agencija

Marko Mintas je pohađao Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je stekao titulu Magistra Ekonomije. Uz formalno obrazovanje, g. Mintas se i dodatno usavršavao kroz razne programe od obrazovnih institucija poput INSEAD, IESE, Harvard Business School te Singularity University.

Također je završio coaching edukaciju te je certificirani coach kanadskog instituta Erickson. G. Mintas je karijeru u Henkelu počeo prije 12 godina. Tijekom tih 12 godina, radio je na tržištima Hrvatske i Slovenije s različitim zaduženjima, između ostaloga kao Voditelj Prodaje, Komercijalni Direktor s country management zaduženjima te prokurist.

Ujedno je radio ukupno gotovo 3 godine, u dva puta, u korporativnoj centrali u Austriji gdje je bio u internacionalnom marketingu i internacionalnoj prodaji za Istočnu Europu. U posljednje gotove dvije godine, Marko Mintas je bio Generalni Direktor Laundry&HomeCare za Ukrajinu gdje je uspješno vodio poslovanje kompanije i u kriznim situacijama. 

Od listopada 2022, g. Mintas preuzima funkciju Predsjednika Uprave za Henkel Adria i Country Manager Hrvatska i Slovenija, za poslovne jedinice Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu i Beauty Care, koje će u budućnosti činiti Henkel Consumer Brands.

Tvrtka Henkel je početkom godine najavila spajanje dviju globalnih poslovnih jedinica Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu i Beauty Care u jednu novu poslovnu jedinicu Henkel Consumer Brands, koja će biti uspostavljena najkasnije do početka 2023.

Na globalnoj razini tvrtka podiže ciljni plan rasta na višu razinu. Henkel Consumer Brands bit će snažna potrošačka platforma za više kategorija koja im omogućuje da najbolje služe svojim kupcima kao jedan tim na svim dodirnim točkama. To je važan strateški korak za njih, jer pod jedan krov dovodi jake globalne brendove i vodeće svjetske tržišne kategorije. Kombiniraju talente iz obje poslovne jedinice i mogu iskoristiti ključne strateške teme kao što su inovacije, održivost i digitalizacija za dobrobit kupaca i potrošača.

Slična pitanja

2 odgovora 270 👀
1 odgovor 165 👀
1 odgovor 334 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...