56 pregleda
Monika Kiris u rubrici Financije od Monika Kiris [Superaktivan] (4.4k bodova)

Kako će pristupanje Etičkom kodeksu omogućiti pouzdanu i transparentnu zamjenu hrvatske kune eurom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija [Megaktivan] (17.7k bodova)
uređen od Znatko

Od danas omogućeno pristupanje Etičkom kodeksu

S današnjim danom, 16. kolovoza 2022., omogućeno je pristupanje Etičkom kodeksu svim poslovnim subjektima u nefinancijskom i financijskom sektoru koji posluju u izravnom odnosu s potrošačima putem poveznice Etički kodeks.

Pristupanje Etičkom kodeksu je dobrovoljno i potpuno besplatno, a cilj mu je omogućiti pouzdanu i transparentnu zamjenu hrvatske kune eurom.

Poslovni subjekt pristupanjem stječe pravo na postavljanje vizualne identifikacijske oznake Etičkog kodeksa na svoja prodajna mjesta i mjesta pružanja usluga. To uključuje i postavljanje oznake pri provođenju promotivnih i marketinških aktivnosti kao što su tiskanje letaka i kataloga, objave na internetskim stranicama i društvenim mrežama, mobilnim aplikacijama te u drugim promotivnim materijalima.

PR agencija

Poslovni će subjekti dobiti potreban broj vizualnih identifikacijskih oznaka za sve svoje poslovnice, a podjela identifikacijskih oznaka obavlja se putem Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore te njihovih županijskih i područnih komora.

Inicijativa Etički kodeks provodi se pod sloganom SVAKI CENT SE BROJI, SVAKA KUNA SE RAČUNA. Cilj joj je upravo taj - da potrošači budu sigurni da se svaka njihova kuna zaista računa i svaki cent broji te da postoje poslovni subjekti kojima u procesu prelaska na euro mogu vjerovati.

Potrošači će poslovne subjekte koji su pristupili Etičkom kodeksu moći prepoznati po naljepnici Etičkog kodeksa koja će biti istaknuta na prodajnim mjestima ili mjestima pružanja usluga. Svaka naljepnica Etičkog kodeksa ima i pripadajući serijski broj pod kojim se poslovni subjekt vodi u sustavu. Također, potrošači će poslovne subjekte koji su pristupili Etičkom kodeksu moći prepoznati i po logotipu Etičkog kodeksa na letcima, katalozima, internetskim stranicama i sl.

Dodatno, uz okruglu naljepnicu Etičkog kodeksa, nalazit će se još jedna četvrtasta naljepnica putem koje će potrošači moći skeniranjem QR koda ili putem internetske stranice www.euro.hr/eticki-kodeks/ unijeti svoje pohvale i pritužbe na pridržavanje načela Etičkog kodeksa pojedinog poslovnog subjekta i to u razdoblju obveznog dvojnog iskazivanja, odnosno od 5. rujna 2022. do 31. prosinca 2023.

Popis aktivnih poslovnih subjekata koji su pristupili Etičkom kodeksu bit će javno dostupan na službenoj internetskoj stranici uvođenja eura www.euro.hr od 5. rujna 2022.

Slična pitanja

2 odgovora 242 pregleda
3 odgovora 359 pregleda
Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prijava
Znatko medijski pokriva


Ignite the Spark

Zagreb, 13.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava
Znatko medijski pokriva


Phygital – the future of retail!

Konferencija namijenjena robi široke potrošnje (FMCG).

22.10.2022.
Mozaik Centar Zagreb


PRIJAVA

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.3k pitanja

14.7k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...