122 pregleda
Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris (7.4k bodova)

Tko će sve nastupiti na koncertu koji će bit održan u okviru sajma vina u Beogradu „Wine Vision by Open Balkan 2022“?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija (115k bodova)
prikazano od Znatko

Veliki koncert na Ušću: Satori, Dejan Petrović Big Band, Marko Louis i Esma’s Band promoviraju glazbu Balkana

Na beogradskom Ušću će 2. rujna 2022. biti održan veliki, besplatan koncert „Muzička vizija Balkana“, na kojem će svjetske i regionalne zvijezde Satori, Dejan Petrović Big Band, Marko Louis i Esma’s Band feat. Zahir Ramadanov Brass band promovirati zvuk Balkana kroz etno i elektronsku glazbu, trube, soul, pop, jazz i druge žanrove. Ovaj glazbeni događaj je dio premijernog održavanja Sajma vina „Wine Vision“, planiranog od 1. do 4. rujna 2022. na Beogradskom sajmu. Koncert su podržale Fondacija za otvoreno društvo i inicijativa Otvoreni Balkan.

Koncert „Muzička vizija Balkana“ promovira autentičan zvuk i energiju zemalja Balkana, a donosi ga Exitova WOMBA (World Music Balkans) plaftorma, čiji je cilj da balkanski zvuk dobije svjetsku prepoznatljivost. Naše podneblje je ujedinjeno tradicionalnom glazbom, koja u modernoj produkciji može postati svjetski brend. Tome godinama unazad poseban doprinos daju izvođači koji će nastupiti na Ušću.

Nakon nastupa na glavnim pozornicama Exita, koji su obilježili ovogodišnje i prethodno izdanje festivala, u Beograd stiže poznati producent i DJ Satori, koji sa očeve strane ima srpsko porijklo, a inače živi u Nizozemskoj. Sa Fondacijom EXIT je za EXPO Dubai 2022 koproducirao specijalni album „Wonders of Vincha culture”, u kojem je kombinirao elektronsku glazbu sa tradicionalnim pjesmama Balkana, među kojima su „Vranjanka“, „Zajdi zajdi“, „Moj dilbere“, „Što te nema“, „Đelem, Đelem“. Nedavno je izdao novi album „Dreamin’ Colours“, koji je predstavljen kao zbirka World Music žanra, ali i bluza, indie elektronike, opere i narodne glazbe, uz elektronski zvuk i utjecaj Satorijevih balkanskih korijena.

Dejan Petrović Big Bend je orkestar svjetski poznat po izvođenju srpske tradicionalne glazbe. Nastupali su u Londonu, Torontu, Torinu, Briselu, Pragu i mnogim drugim gradovima, i tako svijetu predstavili glazbu naših prostora. Pored brojnih hitova, Big Band se proslavio u svijetu i jedinstvenim izvođenjem popularnih stranih pop-rock hitova u aranžmanu srpskih truba.

Marko Louis je netko tko briše granice u glazbi, spajajući soul, r’n’b, pop, kao i elemente balkanske i orijentalne kulture. Već po prvim taktovima bilo koje njegove pjesme prepoznaje se jedinstven stil, kojim se izdvojio na domaćoj glazbenoj sceni. To je jedna od sličnosti koju ima sa ocem, legendarnim Ljubišom Stojanovićem Louisom.

Esma’s Band čine glazbenici koji su sa kraljicom romske muzike Esmom Redžepovom nastupali širom svijeta. Kao članovi njenog pratećeg ansambla Teodosievski  održali su preko 3.000 koncerata. Esma's Band predvodi Esmin sin Simeon Atanasov, a s njima će na Ušću nastupiti i Zahir Ramadanov Brass band.

Ulaz na veliki koncert „Muzička vizija Balkana“ je slobodan za sve posjetitelje.

Koncert će bit održan u okviru četvorodnevnog sajma vina u Beogradu „Wine Vision by Open Balkan 2022“, koji će okupiti najbolje proizvođače vina iz Albanije, Sjeverne Makedonije, Srbije i okolnih zemalja. Osim na štandovima preko 400 izlagača, vinski potencijali Balkana bit će predstavljeni i na brojnim masterclassovima, radionicama i degustacijama. Brojni vinski stručnjaci, trgovci, distributeri, nositelji titula Master of Wine, kritičari, blogeri i predstavnici globalno najznačajnjih medija bit će gosti prvog „Wine Vision“ sajma.

Slična pitanja

1 odgovor
Monika Kiris 24.08.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris (7.4k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Mia Jelinčić 08.07.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić (2.8k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Mia Jelinčić 08.07.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić (2.8k bodova)
1 odgovor
Monika Kiris 20.07.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris (7.4k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...