593 pregleda
Borna Matić u rubrici Promet i vozila od Borna Matić

gdje mobitelom pogledati stanje na cestama prije puta?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris
odabran od Borna Matić
 
Najbolji odgovor

Postoji velik broj aplikacija koje prate stanje cesta, ali važno je obratiti pozornost na to tko proizvodi te aplikacije. Kao što znamo, stanje na cestama se mijenja brzo i neočekivano. U slučaju da je aplikaciju proizvela neka manja tvrtka, postoji mogućnost da se informacije neće tako često ažurirati, zbog čega bi joj mogle "promaknuti" neke promjene stanja na cestama. Nasuprot tome, aplikacije koje su proizvele velike informatičke tvrtke imaju česta ažuriranja stanja na cestama, zbog čega vam je osiguran točan uvid u stanje na cestama. 

S tim na umu, ne bi vas trebalo čuditi da je jedna od najboljih platformi za navigaciju te informacijama o prometu i stanju na cestama upravo Google Maps. Jasno i točno prikazuje gdje se nalaze zastoji i gužve, a uz to nudi i prijedloge više ruti kojima možete ići kako bi za što kraće vrijeme stigli do svog odredišta. 

HAK također ima više načina za provjeru stanja na cestama. Osim aplikacije, postoji i web-stranica na kojoj se može pratiti stanje na cestama. Aplikacija ima mnogo korisnih opcija (od kojih su neke vidljive na slici). Web- stranica sadrži samo izvješće o stanju na cestama (koje je dostupno i na aplikaciji). Osim toga HAK nudi i vremensku prognozu koja pruža važne informacije pri kretanju na put. 

Google Play

Ako želite aplikacije koje su usredotočene samo na vremensku prognozuMorecast će vam svakako dobro doći. Ova aplikacija će pratiti vrijeme uz vašu rutu te vas obavještavati o temperaturi i eventualnim padalinama, a uz to je jednostavna i laka za korištenje. 

Google Play

+4 glasa
Stjepan Vuksanović od Stjepan Vuksanović

Stanje na cestama putem mobilnog uređaja moguće je pratiti preko aplikacije Croatia Traffic Info (HAK). U proširenju na podatke o aktivnostima i druge vrijedne informacije, aplikacija osim toga nudi nekoliko održivih stvari, kao što je vjerojatnost plaćanja zaustavljanja i manje zahtjevno pronalaženje automobila zaustavljenog u novom okruženju. Previše su trenutni troškovi goriva i doista slike uživo iz 200 kamera na najvažnijim cestovnim rutama, instrument za pomoć u otkrivanju automobila zaustavljenog u nejasnom okruženju, live pregled zanimanja osoba otvorenih nadstrešnica i dijelova za zaustavljanje, kao i pregled TV-a, pojavljuju se informacije o aktivnostima. U proširenju, osim toga, postoji mogućnost pozivanja pomoći na cesti, u kojoj se dodatno šalje trenutno GPS područje, dok se za pomoć na moru, pomoć u kriznim situacijama i administracija prijevoza na oceanu šalju putem SMS-a.

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
5 odgovora
Karla Jurišić 13.09.2020. pitanje u rubrici Promet i vozila od Karla Jurišić
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...