1.4k pregleda
Karla Jurišić u rubrici Promet i vozila od Karla Jurišić (37.7k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Koja su Vaša iskustva sa putovanjem BlaBlaCar-om te je li siguran? Jeste li putovali izvan Hrvatske na primjer do inozemnih aerodroma?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+19 glasa
Iva Ivanko od Iva Ivanko (5.8k bodova)
odabran od Karla Jurišić
 
Najbolji odgovor
Moje iskustvo i iskustvo svih mojih prijatelja s blabla je vrlo pozitivno. Što se tiče putovanja u inozemstvo ne mogu iz osobnog iskustva govoriti, ali znam da je jedna poznanica išla tako do Budimpešte i sve je bilo u redu. Trenutno je situacija zasigurno kompliciranija zbog prelazaka granice i korone pa treba vidjeti koja je procedura ulaska u svaku zemlju.

Što se tiče bla bla samog po sebi, mislim da je vrlo dobra stvar jer je cijena najčešće tu negdje kao i bus, a svakako je komotnije. Rekla bih kako blabla stvarno je siguran, ali strah za sigurnost je opravdan te je i meni bio najveća prepreka. Nakon čitanja recenzija vozača imala sam više odvažnosti, a i uvijek se može ići s još nekim.
+13 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić (20.4k bodova)
BlaBlaCar je zgodna aplikacija preko koje se može naći prijevoz unutar Hrvatske, ali i u inozemstvu. Osobno, više se koristim opcijom putovanja u inozemstvo, jer u Hrvatskoj koristim svoje vozilo, a na ovaj način, zbog studiranja u inozemstvu, me manje košta po pitanju vinjeta i cestarina. Situacija s COVID-19 pandemijom sve je zakomplicirala, a pogotovo prelazak granice. Kao što znamo od 1. srpnja su u upotrebi Covid putovnice koje omogućavaju lakše kretanje i prelazak granice, ali svejedno svjedočimo ogromnim gužvama kako na ulasku u Hrvatsku, tako i na izlazku. BlaBlaCar kao aplikacija ima veliku prednost u tome što možete kontaktirati vozača s kojim biste se htjeli voziti, dogovoriti točno vrijeme, lokaciju, način plaćanja, dok je kod putovanja autobusom ili vlakom to dosta hladnije i formalnije. Svako moje putovanje dogovoreno preko te aplikacije je bilo jedno ugodno i lijepo iskustvo. Vozači su uglavnom komunikativni i rado nam izlaze u susret. Npr. na zadnjem putovanju, kada smo na kamerama na izlasku iz RH vidjeli veliku gužvu, rutu smo promjenili prema manjem graničnom prijelazu i na kraju stigli na odredište ne sa zakašnjenjem nego još i ranije. Svaka preporuka za aplikaciju i korištenje, ali uvijek s dozom opreza i preispitivanja vozača i auta (naravno da sam se i ja radije vozio u sigurnijem autu za kojeg se možete informirati prije putovanja uz opis vozača :)).
+9 glasa
Dario Trbović od Dario Trbović (962 bodova)
uređen od Dario Trbović

Odlična stvar, bez primjedbi. Napravili su platformu koja dijeljenje prijevoza čini lakom i jednostavnom, utabali su put i mislim da su nekako standardizirali dijeljenje prijevoza kao nešto normalno.

Sve same pohvale za BlaBlaCar, al eto trn u oku mi je ta naknada za rezervaciju, zato sam i napravio YugoAuto.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yugoauto.app
iPhone: https://apps.apple.com/us/app/yugoauto-ride-sharing/id6447209951

Darija Magdalenić od Darija Magdalenić (4.9k bodova)
Da smo svi skupa složniji, prije bi podržavali naše proizvode nego strane
+7 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov (19.7k bodova)
Nisam putovala izvan Hrvatske, nažalost, makar tada sam jednom trebala putovati u Švicarsku tražila sam i našla sam prijevoz točno kada sam trebala kao i uvijek što ne znam da li sam imala sreće ili je to uvijek tako, išla bi definitivno da se nije promjenio dogovor jer imam vrlo dobro iskustvo s BlaBlaCar-om. Svi su vozači došli do moje adrese, vozili su pažljivo i doveli me/nas na odredište. Tijekom vožnje ponašali su se profesionalno. Studiram u drugom gradu i našla sam si prijevoz preko te aplikacije najmanje 10-15 puta, vjerujem da uvijek postoje iznimke ali osobno nemam nijedno negativno iskustvo, dapače dobro smo se nasmijali svi i bila je vrlo pozitivna atmosfera.
Dora Dominović od Dora Dominović (1.9k bodova)
daaaa, moram priznati imamo slična iskustva
+4 glasa
Ivan Đerek od Ivan Đerek (1.6k bodova)
Blablacar je punokrvna aplikacija sa velikom količinom korisnika koji su ju navikli godinama koristiti. Za razliku od Yugo auto i dobro je da će tako ostati. Sve opcije su u korist ugodnijeg iskustva i za vozače i za putnike što ju čini odličnom platformom odnosno uslugom na tržištu bez prave konkurencije

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Marko Radić 09.02.2016. pitanje u rubrici Promet i vozila od Marko Radić (9.0k bodova)
1 odgovor
Monika Kiris 25.07.2022. pitanje u rubrici Promet i vozila od Monika Kiris (10.9k bodova)
2 odgovora
1 odgovor
Darko Međimurec 24.10.2016. pitanje u rubrici Promet i vozila od Darko Međimurec (31.2k bodova)
2 odgovora
Ivan Gačić 10.08.2020. pitanje u rubrici Promet i vozila od Ivan Gačić (8.7k bodova)
1 odgovor
Ivan Gačić 19.01.2021. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ivan Gačić (8.7k bodova)
Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.4k komentara

1.4k korisnika

...