Karla Jurišić u rubrici Promet i vozila od Karla Jurišić
promjena rubrike od Znatko
Koja su Vaša iskustva sa putovanjem BlaBlaCar-om te je li siguran? Jeste li putovali izvan Hrvatske na primjer do inozemnih aerodroma?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+22 glasa
Iva Ivanko od Iva Ivanko
odabran od Karla Jurišić
 
Najbolji odgovor
Moje iskustvo i iskustvo svih mojih prijatelja s blabla je vrlo pozitivno. Što se tiče putovanja u inozemstvo ne mogu iz osobnog iskustva govoriti, ali znam da je jedna poznanica išla tako do Budimpešte i sve je bilo u redu. Trenutno je situacija zasigurno kompliciranija zbog prelazaka granice i korone pa treba vidjeti koja je procedura ulaska u svaku zemlju.

Što se tiče bla bla samog po sebi, mislim da je vrlo dobra stvar jer je cijena najčešće tu negdje kao i bus, a svakako je komotnije. Rekla bih kako blabla stvarno je siguran, ali strah za sigurnost je opravdan te je i meni bio najveća prepreka. Nakon čitanja recenzija vozača imala sam više odvažnosti, a i uvijek se može ići s još nekim.
+17 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić
BlaBlaCar je zgodna aplikacija preko koje se može naći prijevoz unutar Hrvatske, ali i u inozemstvu. Osobno, više se koristim opcijom putovanja u inozemstvo, jer u Hrvatskoj koristim svoje vozilo, a na ovaj način, zbog studiranja u inozemstvu, me manje košta po pitanju vinjeta i cestarina. Situacija s COVID-19 pandemijom sve je zakomplicirala, a pogotovo prelazak granice. Kao što znamo od 1. srpnja su u upotrebi Covid putovnice koje omogućavaju lakše kretanje i prelazak granice, ali svejedno svjedočimo ogromnim gužvama kako na ulasku u Hrvatsku, tako i na izlazku. BlaBlaCar kao aplikacija ima veliku prednost u tome što možete kontaktirati vozača s kojim biste se htjeli voziti, dogovoriti točno vrijeme, lokaciju, način plaćanja, dok je kod putovanja autobusom ili vlakom to dosta hladnije i formalnije. Svako moje putovanje dogovoreno preko te aplikacije je bilo jedno ugodno i lijepo iskustvo. Vozači su uglavnom komunikativni i rado nam izlaze u susret. Npr. na zadnjem putovanju, kada smo na kamerama na izlasku iz RH vidjeli veliku gužvu, rutu smo promjenili prema manjem graničnom prijelazu i na kraju stigli na odredište ne sa zakašnjenjem nego još i ranije. Svaka preporuka za aplikaciju i korištenje, ali uvijek s dozom opreza i preispitivanja vozača i auta (naravno da sam se i ja radije vozio u sigurnijem autu za kojeg se možete informirati prije putovanja uz opis vozača :)).
+13 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Nisam putovala izvan Hrvatske, nažalost, makar tada sam jednom trebala putovati u Švicarsku tražila sam i našla sam prijevoz točno kada sam trebala kao i uvijek što ne znam da li sam imala sreće ili je to uvijek tako, išla bi definitivno da se nije promjenio dogovor jer imam vrlo dobro iskustvo s BlaBlaCar-om. Svi su vozači došli do moje adrese, vozili su pažljivo i doveli me/nas na odredište. Tijekom vožnje ponašali su se profesionalno. Studiram u drugom gradu i našla sam si prijevoz preko te aplikacije najmanje 10-15 puta, vjerujem da uvijek postoje iznimke ali osobno nemam nijedno negativno iskustvo, dapače dobro smo se nasmijali svi i bila je vrlo pozitivna atmosfera.
Dora Dominović od Dora Dominović
daaaa, moram priznati imamo slična iskustva
+7 glasa
Ivan Đerek od Ivan Đerek
Blablacar je punokrvna aplikacija sa velikom količinom korisnika koji su ju navikli godinama koristiti. Za razliku od Yugo auto i dobro je da će tako ostati. Sve opcije su u korist ugodnijeg iskustva i za vozače i za putnike što ju čini odličnom platformom odnosno uslugom na tržištu bez prave konkurencije
0 glasa
Dario Trbović od Dario Trbović
uređen od Dario Trbović

Odlična stvar, bez primjedbi. Napravili su platformu koja dijeljenje prijevoza čini lakom i jednostavnom, utabali su put i mislim da su nekako standardizirali dijeljenje prijevoza kao nešto normalno.

Sve same pohvale za BlaBlaCar, al eto trn u oku mi je ta naknada za rezervaciju, zato sam i napravio YugoAuto.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yugoauto.app
iPhone: https://apps.apple.com/us/app/yugoauto-ride-sharing/id6447209951

Darija Magdalenić od Darija Magdalenić
Da smo svi skupa složniji, prije bi podržavali naše proizvode nego strane
Marin Duganđija od Marin Duganđija
Dario, šteta što ste odustali od rada te aplikacije. Žao mi... :(  :(

Više:
https://znatko.com/33321/mislite-odgovor-blablacar-besplatnu-konkurenciju-yugoauto
Petra Marić od Petra Marić
Šteta, da. Imao je dobre namjere. A da je odustao se vidi po tome što poveznice iz odgovora na Android i iPhone store ne vode nikuda.

Slična pitanja

1 odgovor 581 👀
1 odgovor 844 👀
1 odgovor 273 👀
2 odgovora 2.5k 👀
1 odgovor 754 👀
2 odgovora 485 👀
1 odgovor 2.5k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...