Karla Jurišić u rubrici Promet i vozila od
promjena rubrike od Znatko
Koja su Vaša iskustva sa putovanjem BlaBlaCar-om te je li siguran? Jeste li putovali izvan Hrvatske na primjer do inozemnih aerodroma?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+22 glasa
Iva Ivanko od
odabran od Karla Jurišić
 
Najbolji odgovor
Moje iskustvo i iskustvo svih mojih prijatelja s blabla je vrlo pozitivno. Što se tiče putovanja u inozemstvo ne mogu iz osobnog iskustva govoriti, ali znam da je jedna poznanica išla tako do Budimpešte i sve je bilo u redu. Trenutno je situacija zasigurno kompliciranija zbog prelazaka granice i korone pa treba vidjeti koja je procedura ulaska u svaku zemlju.

Što se tiče bla bla samog po sebi, mislim da je vrlo dobra stvar jer je cijena najčešće tu negdje kao i bus, a svakako je komotnije. Rekla bih kako blabla stvarno je siguran, ali strah za sigurnost je opravdan te je i meni bio najveća prepreka. Nakon čitanja recenzija vozača imala sam više odvažnosti, a i uvijek se može ići s još nekim.
+17 glasa
Matija Kranjčić od
BlaBlaCar je zgodna aplikacija preko koje se može naći prijevoz unutar Hrvatske, ali i u inozemstvu. Osobno, više se koristim opcijom putovanja u inozemstvo, jer u Hrvatskoj koristim svoje vozilo, a na ovaj način, zbog studiranja u inozemstvu, me manje košta po pitanju vinjeta i cestarina. Situacija s COVID-19 pandemijom sve je zakomplicirala, a pogotovo prelazak granice. Kao što znamo od 1. srpnja su u upotrebi Covid putovnice koje omogućavaju lakše kretanje i prelazak granice, ali svejedno svjedočimo ogromnim gužvama kako na ulasku u Hrvatsku, tako i na izlazku. BlaBlaCar kao aplikacija ima veliku prednost u tome što možete kontaktirati vozača s kojim biste se htjeli voziti, dogovoriti točno vrijeme, lokaciju, način plaćanja, dok je kod putovanja autobusom ili vlakom to dosta hladnije i formalnije. Svako moje putovanje dogovoreno preko te aplikacije je bilo jedno ugodno i lijepo iskustvo. Vozači su uglavnom komunikativni i rado nam izlaze u susret. Npr. na zadnjem putovanju, kada smo na kamerama na izlasku iz RH vidjeli veliku gužvu, rutu smo promjenili prema manjem graničnom prijelazu i na kraju stigli na odredište ne sa zakašnjenjem nego još i ranije. Svaka preporuka za aplikaciju i korištenje, ali uvijek s dozom opreza i preispitivanja vozača i auta (naravno da sam se i ja radije vozio u sigurnijem autu za kojeg se možete informirati prije putovanja uz opis vozača :)).
+13 glasa
Sandra Vukov od
Nisam putovala izvan Hrvatske, nažalost, makar tada sam jednom trebala putovati u Švicarsku tražila sam i našla sam prijevoz točno kada sam trebala kao i uvijek što ne znam da li sam imala sreće ili je to uvijek tako, išla bi definitivno da se nije promjenio dogovor jer imam vrlo dobro iskustvo s BlaBlaCar-om. Svi su vozači došli do moje adrese, vozili su pažljivo i doveli me/nas na odredište. Tijekom vožnje ponašali su se profesionalno. Studiram u drugom gradu i našla sam si prijevoz preko te aplikacije najmanje 10-15 puta, vjerujem da uvijek postoje iznimke ali osobno nemam nijedno negativno iskustvo, dapače dobro smo se nasmijali svi i bila je vrlo pozitivna atmosfera.
Dora Dominović od
daaaa, moram priznati imamo slična iskustva‌
+7 glasa
Ivan Đerek od
Blablacar je punokrvna aplikacija sa velikom količinom korisnika koji su ju navikli godinama koristiti. Za razliku od Yugo auto i dobro je da će tako ostati. Sve opcije su u korist ugodnijeg iskustva i za vozače i za putnike što ju čini odličnom platformom odnosno uslugom na tržištu bez prave konkurencije
0 glasa
Dario Trbović od
uređen od Dario Trbović

Odlična stvar, bez primjedbi. Napravili su platformu koja dijeljenje prijevoza čini lakom i jednostavnom, utabali su put i mislim da su nekako standardizirali dijeljenje prijevoza kao nešto normalno.

Sve same pohvale za BlaBlaCar, al eto trn u oku mi je ta naknada za rezervaciju, zato sam i napravio YugoAuto.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yugoauto.app
iPhone: https://apps.apple.com/us/app/yugoauto-ride-sharing/id6447209951

Darija Magdalenić od
Da smo svi skupa složniji, prije bi podržavali naše proizvode nego strane‌
Marin Duganđija od
Dario, šteta što ste odustali od rada te aplikacije. Žao mi... :(  :(

Više:
https://znatko.com/33321/mislite-odgovor-blablacar-besplatnu-konkurenciju-yugoauto
Petra Marić od
Šteta, da. Imao je dobre namjere. A da je odustao se vidi po tome što poveznice iz odgovora na Android i iPhone store ne vode nikuda.‌

Slična pitanja

1 odgovor 601 👀
1 odgovor 861 👀
1 odgovor 296 👀
2 odgovora 2.5k 👀
1 odgovor 825 👀
2 odgovora 506 👀
1 odgovor 2.5k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...