124 pregleda
Monika Kiris u rubrici Sport i rekreacija od Monika Kiris

Tko će 2022. naslijediti Juliusa Seebacha na čelu motosport marke Audi

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Sada kada Audi ulazi u Formulu 1, Rolf Michl naslijedit će Juliusa Seebacha

Stupanje marke Audi u svijet Formule 1 označava dovršavanje restrukturiranja njezina segmenta motosporta, no i kraj ključnog razdoblja unutar društva Audi Sport GmbH. Julius Seebach, izvršni direktor društva, pridružit će se 1. rujna 2022. godine društvu AUDI AG te preuzeti rukovodstvo nad novim strateškim poslovnim područjem unutar Tehničkog razvoja, čime će izravno biti podređen upravnom odboru. Hofmann, koji u svojoj ulozi člana upravnog odbora također obnaša dužnost predsjednika nadzornog odbora društva Audi Sport GmbH, izrazio je zahvale Seebachu za ostvarena postignuća:

„Julius je zaslužan za stratešku dalekovidnost, dosljedan rad i održive rezultate tijekom izazovnih vremena.”

Pod njegovim je vodstvom društvo Audi Sport GmbH uvijek iznova ostvarivalo rekordne vrijednosti prodaje i zarade. Uz ofenzivu modela RS prodaja se udvostručila, a potpuno električni RS e-tron GT uspješno je uveden na tržište. 

Godine 2020. Seebach je također preuzeo odgovornost za motosport marke Audi te ga je odlučno pripremio za budućnost. Pod njegovim vodstvom razvijen je najsloženiji trkaći automobil u povijesti marke Audi, i to u rekordnom roku: RS Q e-tron za utrku Dakar Rally. Nakon uspješna debija s četiri pobjede u raznim fazama natjecanja Dakar Rally u siječnju, Audi RS Q e-tron osvojio je svoju prvu pobjedu u ukupnom poretku u Abu Dhabiju tijekom ožujka – što je ujedno prvi trijumf automobila s električnim pogonskim sustavom u pustinjskoj utrci. 

Stupanje u svijet Formule 1 krunsko je postignuće njegova rada. Počevši od 1. rujna 2022., Seebacha će naslijediti Rolf Michl, koji je od veljače obnašao dužnost glavnog operativnog direktora za utrke unutar društva Audi Sport. Zajedno s dr. Sebastianom Gramsom, on će činiti upravni odbor društva Audi Sport GmbH. Michl ima diplomu iz poslovne administracije te je već cijeli niz godina član obitelji društva Audi Sport. Nakon što je obnašao razne dužnosti u području marketinga u društvima AUDI AG i Audi Sport, 2016. godine stupio je na dužnost rukovoditelja za marketing modelske linije RS. Nakon prelaska u ABT Sportsline kao direktor odjela za individualizaciju vozila, 2019. godine vratio se u društvo Audi Sport GmbH kao rukovoditelj odjela za prodaju i marketing. Michl je odigrao ključnu ulogu u oblikovanju portfelja poduzeća i osiguravao prodajni uspjeh tijekom vremena. 

Hoffmann o njemu kaže sljedeće: 

„Rolf je autentičan vođa, koji sa sobom donosi potrebno iskustvo iz svijeta motosporta i serijske proizvodnje.” 

Uz dužnosti koje je obnašao u području marketinga, Michl je bio odgovoran za osmišljavanje i implementaciju modela Audi Sport TT Cup 2014. godine.

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...