Monika Kiris u rubrici Sport i rekreacija od

Na kojoj će se lokaciji proizvoditi Audi pogonski sustav za Formulu 1?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Sada kada Audi ulazi u Formulu 1, pogonska jedinica razvijat će se na lokaciji Neuburg

Pogonska jedinica proizvodit će se na najsuvremenijoj lokaciji Competence Center Motorsport društva Audi Sport u mjestu Neuburg an der Donau, nedaleko sjedišta društva AUDI AG u Ingolstadtu.

„Za razvoj i proizvodnju pogonskog sustava za Formulu 1 pouzdat ćemo se u vrhunsku stručnost naših zaposlenika nadležnih za motosport, nastaviti ulagati u naš centar za motosport te regrutirati iznimno iskusne stručnjake”, rekao je Julius Seebach.

Julius Seebach, izvršni direktor društva Audi Sport je organizirao stupanje u Formulu 1 u okviru rekonfiguracije svijeta motosporta koji marka Audi kani provesti.

Nevistic Sabljic Ivana / Audi Croatia

U Neuburgu se već nalaze ispitna postolja za testiranje motora za F1, baš kao i za ispitivanje elektromotora i baterija. Dodatne potrebne pripreme trenutačno se provode u pogledu osoblja, zgrada i tehničke infrastrukture, a sva najvažnija sredstva bit će spremna za rad do kraja tekuće kalendarske godine. 

Nedavno je osnovano zasebno poduzeće za projekt pogonske jedinice, i to kao društvo-kći u isključivom vlasništvu društva Audi SportAdam Baker preuzet će rukovodstvo nad tim poduzećem, a tako i nad projektom Formule 1, u svojstvu generalnog direktora. Ovaj iskusni inženjer obnašao je razne više dužnosti za proizvođače i timove u svijetu motosporta. Prije no što se 2021. godine pridružio marki Audi, tri je godine radio za FIA-u. Do kraja tekuće godine marka Audi objavit će odluku o tome koji će tim zauzeti mjesto na startnim pozicijama u 2026. godini.

Slična pitanja

1 odgovor 365 👀
1 odgovor 257 👀
3 odgovora 43.7k 👀
1 odgovor 285 👀
1 odgovor 459 👀
1 odgovor 1.4k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...