210 pregleda
Monika Kiris u rubrici Sport i rekreacija od Monika Kiris

Na kojoj će se lokaciji proizvoditi Audi pogonski sustav za Formulu 1?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Sada kada Audi ulazi u Formulu 1, pogonska jedinica razvijat će se na lokaciji Neuburg

Pogonska jedinica proizvodit će se na najsuvremenijoj lokaciji Competence Center Motorsport društva Audi Sport u mjestu Neuburg an der Donau, nedaleko sjedišta društva AUDI AG u Ingolstadtu.

„Za razvoj i proizvodnju pogonskog sustava za Formulu 1 pouzdat ćemo se u vrhunsku stručnost naših zaposlenika nadležnih za motosport, nastaviti ulagati u naš centar za motosport te regrutirati iznimno iskusne stručnjake”, rekao je Julius Seebach.

Julius Seebach, izvršni direktor društva Audi Sport je organizirao stupanje u Formulu 1 u okviru rekonfiguracije svijeta motosporta koji marka Audi kani provesti.

Nevistic Sabljic Ivana / Audi Croatia

U Neuburgu se već nalaze ispitna postolja za testiranje motora za F1, baš kao i za ispitivanje elektromotora i baterija. Dodatne potrebne pripreme trenutačno se provode u pogledu osoblja, zgrada i tehničke infrastrukture, a sva najvažnija sredstva bit će spremna za rad do kraja tekuće kalendarske godine. 

Nedavno je osnovano zasebno poduzeće za projekt pogonske jedinice, i to kao društvo-kći u isključivom vlasništvu društva Audi SportAdam Baker preuzet će rukovodstvo nad tim poduzećem, a tako i nad projektom Formule 1, u svojstvu generalnog direktora. Ovaj iskusni inženjer obnašao je razne više dužnosti za proizvođače i timove u svijetu motosporta. Prije no što se 2021. godine pridružio marki Audi, tri je godine radio za FIA-u. Do kraja tekuće godine marka Audi objavit će odluku o tome koji će tim zauzeti mjesto na startnim pozicijama u 2026. godini.

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...