Monika Kiris u rubrici Turizam i putovanja od

Koliko je projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu sufinancirano od strane Ministarstva turizma i sporta?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Za projekte strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu dodijeljeno 4 milijuna kuna

Ministarstvo turizma i sporta temeljem Javnog natječaja za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2022. godini dodijelilo je sredstva za 27 projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu u ukupnoj vrijednosti 4 milijuna kuna.

Ministarstvo turizma i sporta

Javni poziv obuhvatio je dva programska područja - projekte poticanja na razvoj karijere u turizmu za što je dodijeljeno 2,7 milijuna kuna i to za 17 projekata te projekte razvijanja svijesti o pristupačnom turizmu za što je dodijeljeno 1,3 milijuna kuna za 10 projekata.

„Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu važan su nam partner u ostvarivanju naših strateških ciljeva. Orijentiranost prema održivom turizmu ogleda se i u dodatnom financiranju razvoja vještina i usvajanja novih znanja s ciljem osiguravanja kvalificiranih ljudskih resursa kao i u naglasku na razvoj pristupačnog turizma. Prilikom odabira projekata u obzir je uzeta spremnost udruga za provedbu projekata s naglaskom na kapacitete, partnerstvo, pridružene partnere, iskustvo, kao i usmjerenost na sve ciljne skupine i održivost“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
 

Projekte su mogle prijaviti i provoditi strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu te udruge čije je djelovanje vezano uz izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom

Među 27 odobrenih projekata našli su se projekti poput: 

  • Klastera Lika Destination, 
  • Kamping udruženja Hrvatske i Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske u partnerstvu s Hrvatskom udrugom turizma, 
  • Klastera zdravstvenog turizma Kvarner, 
  • Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, 
  • Udruge jedinstvenih hrvatskih hotela Stories, 
  • Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, 
  • Udruge hrvatskih putničkih agencija, 
  • Hrvatskog kuharskog saveza, 
  • Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom i 
  • OSTALI.

Od 2016. godine do danas Ministarstvo turizma i sporta za ovu svrhu dodijelilo je ukupno 16,5 milijuna kuna za 197 projekata.

+2 glasa
Stjepan Vuksanović od

Javni poziv obuhvaća dvije programske regije - pothvate za početak napredovanja u turizmu za koje je 2,7 milijuna kuna raspoređeno na 17 pothvata i pothvate za stvaranje svijesti o otvorenom turizmu za koje je 1,3 milijuna kuna raspoređeno na 10 pothvata. Više o samom projektu sufinanciranja u području ugostiteljskog turizma imala je za reći ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac:

Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu važan su nam partner u ostvarivanju naših strateških ciljeva. Orijentiranost prema održivom turizmu ogleda se i u dodatnom financiranju razvoja vještina i usvajanja novih znanja s ciljem osiguravanja kvalificiranih ljudskih resursa kao i u naglasku na razvoj pristupačnog turizma. Prilikom odabira projekata u obzir je uzeta spremnost udruga za provedbu projekata s naglaskom na kapacitete, partnerstvo, pridružene partnere, iskustvo, kao i usmjerenost na sve ciljne skupine i održivost.

 U projekt koji je sufinanciran od strane ministarstva turizma i sporta mogle su se prijaviti razne udruge koje se nalaze u području turističkog gospodarstva i udruge koje imaju pravo zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Na popisu za sufinanciranje i pomoć od strane državnog vrha svoje mjesto na popisu je pronašlo 27 udruga, a među njima mogu se izdvojiti i neke kao što su: Lika Destination, Kamping udruženja Hrvatske i Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske u partnerstvu s Hrvatskom udrugom turizma. Pomoć koju država daje za sufinanciranje turističkog ugostiteljstva od 2016. godine, pa do danas je dodijeljeno oko 16.5 milijuna kuna koja se dijele na 197 projekata diljem Republike Hrvatske.

Slična pitanja

1 odgovor 240 👀
1 odgovor 265 👀
1 odgovor 266 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...