118 pregleda
Monika Kiris u rubrici Umjetnost i kultura od Monika Kiris

Kako je prošao Ogulinski festival bajke koji se održao u rujnu 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Tijekom tri dana Ogulinskog festivala bajke 2022. grad podno Kleka posjetilo više od 5000 tisuća ljudi

Tri uzbudljiva dana prepuna zabave, edukativnih radionica, kiše, ali i sunca, obilježilo je drugo izdanje 17. Ogulinskog festivala bajke.

Visit Ogulin

I ovoga puta Ogulin se pretvorio u kulisu za najbolje dječje aktivnosti, predstave, projekcije, animacije i još toliko toga što se održavalo na festivalskim scenama kao što su Regoč, Đulin vrt, Stribor, Potjeh i druge. Naravno, sve u čast bajkovitog stvaralaštva slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić koja je rođena u ovome gradu.

Tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli, oslikavanje lica, niz radionica, brojne predstave, projekcije crtanih filmova i pripovijedanje bajki, a i koncert Kim Verson samo su dio onoga što su mališani i njihovi roditelji imali prilike doživjeti u predivnom Ogulinu. Tijekom tri dana održano je tako 10 pripovijedanja, pogledano više od 12 predstava, pregledano više od 14 projekcija, održano 30 radionica i oslikano na stotine lica. Na festivalu je bilo više od 200 sudionika programa, a posjetilo ga je više od 5000 posjetitelja.

Visit Ogulin

Direktorica TZ grada Ogulina Sonja Drašković Dedić je izjavila:

„Iako nam je vrijeme u par navrata pokušalo pomrsiti planove, nije nas pokolebalo te smo još jednom uspješno održali festival koji djeca naprosto obožavaju. Toliki niz aktivnosti i bogati program omogućili su da svatko pronađe nešto za sebe i po svom ukusu. Drago nam je da smo u tome uspjeli, a dječji osmijesi i smijeh najbolja je potvrda toga. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez vrijednog i mnogobrojnog tima koji stoji iza cijelog festivala stoga im se ovim putem od srca zahvaljujem. Hvala i Ministarstvu kulture i medija, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Turističkoj zajednici Karlovačke županije, Karlovačkoj županiji i Gradu Ogulinu zahvaljujući čijoj potpori svi posjetitelji u sadržaju koji festival nudi mogu uživati besplatno.“

Ogulinski festival bajke organizira Turistička zajednica Grada Ogulina, a sljedeće izdanje rezervirano je za iduću godinu kada će se ponovno održati u dva termina - od 9 do 11. lipnja 2023. te od 8 do 10. rujna 2023.

Sve novosti mogu se pratiti i na službenoj Facebook i Instagram stranici.

Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...