Monika Kiris u rubrici Umjetnost i kultura od Monika Kiris

Je li sve spremno za Ogulinski festival bajke koji se održava u rujnu 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Sutra se Ogulin ponovno pretvara u grad iz bajke - počinje Ogulinski festival bajke

Sve je spremno za Ogulinski festival bajke od 9. do 11. rujna 2022. koji će još jednom ove godine zabaviti male i velike svojim bogatim kulturno-umjetničkim programom te sve posjetitelje zaraziti dobrim raspoloženjem

Sutra u Ogulinu počinje drugo izdanje 17. Ogulinskog festivala bajke. Ovaj popularni festival koji tijekom tri dana trajanja privuče na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire, u grad pod Klekom još će jednom unijeti dašak bajkovitog stvaralaštva slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić koja je rođena upravo u ovome gradu.

Visit Ogulin

Program tako započinje već od jutra u petak 9. rujna kada svi posjetitelji mogu posjetiti make up šator za oslikavanje lica, u 11 sati je na rasporedu tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli, a slijedi i niz radionica kao što su stakleno-drvena priča, vilinski kutak, šuma u meni, izrada dvoraca i mnoge druge. Na rasporedu su i brojne predstave, projekcije crtanih filmova i pripovijedanje bajki. A u popodnevnim satima koncert će održati Kim Verson, dok će nakon nje u večernjim satima nastupiti i popularni Songkillersi.

Visit Ogulin

Tijekom tri dana festivala mali i veliki moći će tako sudjelovati u radionicama, pogledati predstave i video projekcija, te uživati u raznovrsnom animacijskom programu na festivalskim scenama diljem grada koje nose prigodna imena kao što su Regoč, Đulin vrt, Neva Nevičica, Stribor, Potjeh, Kosjenka i Domaći.

Visit Ogulin

Tijekom festivala bajke će se i proslava Dana grada Ogulina pa će, osim Songkillersa, u subotu 10. rujna u Frankopanskom kaštelu okupljene zabavljati legendarne The Frajle. Osim toga, u sklopu proslave Dana Grada Ogulina održat će se i druge atrakcije vrijedne pažnje.

Ogulinski festival bajke besplatan je za sve uzraste, a organizira ga Turistička zajednica Grada Ogulina. Program festivala dostupan je na ogfb.hr, tz-grada-ogulina.hr te službenoj Facebook i Instagram stranici. 

U slučaju lošeg vremena program se seli u školsku sportsku dvoranu pored Prve osnovne škole Ogulin, Bolnička ulica 9.

Marina Polić od Marina Polić
Lijepo zamišljeno za klince. Slušala danas o tome na radiju.

Slična pitanja

1 odgovor 179 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...