72 pregleda
Monika Kiris u rubrici Djeca i roditeljstvo od Monika Kiris (7.2k bodova)

Je li sve spremno za 7. Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija (114k bodova)
prikazano od Znatko

Uskoro počinje 7. KinoKino!

Festival po mjeri najmlađe publike otvorit će u srijedu 28. rujna 2022. u kinu Kinoteka film KAPA, pobjednik dječjeg programa Sarajevo FF-a, uz gostovanje ekipe filma, redatelja Slobodana Maksimovića, glumaca Gaja Črnića, Kaje Podreberšek i Frane Maškovića

Sve je spremno za KinoKino – Filmski festival za djecu, koji će se održati u svom 7. izdanju od 28. rujna do 2. listopada 2022. u zagrebačkim kinima Kinoteka, Tuškanac te online.

Jelena Svirčić / ZFF

Glavni program KinoKina i ove će godine donijeti presjek najvažnijih dugometražnih igranih filmova za djecu iz cijeloga svijeta, raznolikih žanrova i tema. Festival po mjeri najmlađe publike otvorit će u srijedu, 28. rujna u kinu Kinoteka film Kapa, pobjednik dječjeg programa Sarajevo FF-a, uz gostovanje redatelja Slobodana Maksimovića, mladih glumaca Gaja Črnića i Kaje Podreberšek te Frane Maškovića. Ova novogodišnja bajka donosi priču o dječaku Eriku zvanom Kapa koji živi u domu za nezbrinutu djecu i sve što želi je provesti Božić s obitelji. Riječima samog redatelja Kapa je „dirljiva i poučna priča o prijateljstvu između dječaka koji nema ništa i djevojčice koja ima sve“.

U konkurenciji za najbolji film festivala ukupno je 7 naslova, a među njima su i njemački Noćna šuma o dvojici dječaka koje u potrazi za izgubljenim ocem put vodi u divljinu za tragovima drevne legende i gdje zajedno prevladavaju strahove i pronalaze hrabrost, litvanski Srce leptira o dječaku Jouzapasu koji zbog svoje tajne trpi zadirkivanje vršnjaka i dane provodi u društvu svojih zujavih ljubimaca, a život mu se preokrene naglavačke kada u grad stigne nova djevojčica, te danski znanstveno-fantastični film Moj brat robot  o 12-godišnjoj Alberti kojoj je škola totalna koma, a njezin stari medvjedić-android Robbi prava sramota, no sve se promijeni kada za rođendan dobije najbolji poklon ikada – najnoviji model humanoidnih robota koji još nisu ni izašli na tržište! 

O najboljim filmovima 7. KinoKina odlučivat će, kao i svake godine, i profesionalni i dječji žiri, dok će svi posjetitelji odlučivati o dobitniku nagrade publike. Profesionalni žiri ove godine čine glumica Dijana Vidušin, dramaturginja Pavlica Bajsić Brazzoduro te znanstvenik i popularni voditelj Boris Jokić, a dječji žiri sastavljen je od petero zagrebačkih osnovnoškolaca.

Kako bi za svoju najmlađu publiku izabrali najbolje, ove godine smo zagrabili u blještavu riznicu 80-ih, desetljeće koje je obilježio procvat fantasy filmova za djecu i mlade, i u suradnji s kinom Kinoteka u popratnom programu Klasici donosimo hit naslov, film Jima Hensona s Davidom Bowijem i Jennifer Connelly u glavnim ulogama - kultni fantasy mjuzikl Labirint.

Na 7. KinoKinu očekuje nas i još jedno izdanje popularnog programa Moj prvi odlazak u kino, osmišljenog za  predškolce koji se prvi put susreću s pokretnim slikama na velikom platnu i koji će nakon uživanja u čaroliji filmske projekcije dobiti diplomice za uspomenu na svoje prvo kino iskustvo.

Sve informacije o festivalu dostupne su na službenoj stranici www.kinokino.hr, dok se ulaznice mogu kupiti online na www.kupiulaznicu.zff.hr.

Slična pitanja

1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...