85 pregleda
Monika Kiris u rubrici Turizam i putovanja od Monika Kiris (7.2k bodova)

Koje su hrvatske ljepote opisane u reportaži talijanskog časopisa Dove?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija (114k bodova)
prikazano od Znatko

PLITVIČKA JEZERA NA NASLOVNICI TALIJANSKOG ČASOPISA DOVE 

Talijanski turistički mjesečnik Dove u izdanju za rujan 2022. posvetio je veliku reportažu Hrvatskoj i njenoj prirodnoj baštini. Reportaža opisuje ljepote kontinentalne Hrvatske koja je stranim turistima svake godine sve privlačnija pritom ističući lokalitete od Plitvičkih jezeraLonjskog polja Kopačkog rita pa sve do područja Save Dunava

Reportaža je rezultat studijskog putovanja u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i njezina Predstavništva u Italiji, odnosno u suradnji sa sustavom turističkih zajednica.

Dove časopis

Ova vrijedna i u promotivnom smislu značajna objava donosi niz korisnih informacija i linkova, od toga kako primjerice stići do Hrvatske i spomenutih lokaliteta, što kušati, gdje odsjesti, što posjetiti i kako najbolje provesti aktivni odmor. U svojoj reportaži, autor Riccardo Lagorio također daje presjek putovanja od 10 dana i donosi svoja iskustva doživljena kroz navedeno razdoblje. 

Tako je posebno istaknuo istraživanje područja biciklom, čamcem, kajakom ili na konju, a istaknuti su i atraktivni te uzbudljivi sadržaji za ljubitelje aktivnog turizma, kao i za pobornike povijesti i kulturnog turizma kojima su približene stare gradske jezgre gradova poput ĐakovaOsijeka Vukovara. Također, autor u svojoj reportaži navodi kako se preko vinograda može stići i u Ilok te uz čašu vrhunskog vina kušati delicije i tradicionalna jela. 

Mjesečnik Dove čita više od 250.000 čitatelja, radi se o najutjecajnijem turističkom izdanju. Osim časopisa koji je trenutno u prodaji, Dove je vrlo čitan na portalu uglednog talijanskog dnevnog lista Corriere della sera. Objave takvog tipa izuzetno su vrijedne iz razloga što je aktivni turizam i boravak u prirodi postao izuzetno tražen element cjelokupne turističke ponude Hrvatske.

Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...