Monika Kiris u rubrici Umjetnost i kultura od

Gdje se nalazi mural poznatog likovnog i street art umjetnika Lonca u sklopu umjetničkog projekta „Okolo“ 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Redakcija od
prikazano od Redakcija

Umjetničko iznenađenje „Okolo“ za kraj: u Zagrebu osvanuo impresivan mural Lonca

Zagreb je dobio jedan poseban mural s potpisom Lonca – „Flegmu“

U okviru umjetničkog projekta „Okolo“ u Zagrebu je osvanuo mural poznatog likovnog i street art umjetnika Lonca koji je dosad oslikao brojne zidove po raznim kontinentima i svaki put svojim radovima nanovo osvojio lokalnu i međunarodnu street art scenu. Njegovi realistični murali redom se uvrštavaju među najbolje na svijetu, a najnoviji u nizu sada možete pogledati u Zagrebu, točnije na bočnom zidu zgrade Agency04 u Klaićevoj ulici 37.

OKOLO Zagreb

Riječ je o muralu „Flegma“ koji prikazuje portret mlade osobe pri kraju adolescentske dobi, ilustrirajući određeno razdoblje u životu kroz koje svi moramo proći. Ovaj impresivan mural u pastelnim tonovima vizualno naglašava kontrast svjetla i sjene, a zahvaljujući partnerima Up Rent i JUB Hrvatska to čini u punoj visini zgrade od tri kata.

OKOLO Zagreb

„Okolo“ je umjetnički projekt posvećen umjetnosti u javnom prostoru i zajednici koji svake godine predstavlja desetke umjetničkih intervencija privremenog karaktera kojima oživljava niz javnih prostora i pretvara ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada. Pokrenule su ga 2018. godine Ana Mikin i Tina Kovačićek u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.  

U prvi plan stavlja lokalne umjetnike i njihov osobni doživljaj i viziju grada, istovremeno približavajući suvremenu umjetnost široj publici. Postavljajući umjetničke radove u gradski krajolik „Okolo“ želi uljepšati (u )lice grada i potaknuti na drugačiju šetnju Zagrebom u kojoj baš svatko ima prilike upoznati grad iz umjetničkog kuta, iznenaditi se i otkriti nešto novo. 

Ovaj mural nosi posebno značenje jer ostaje trajno Zagrebu, njegovim građanima i turistima, a ne bi ga bilo moguće ostvariti bez podrške Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba te partnera: Up Rent, JUB Hrvatska i Agency04.

Prošećite umjetničkom stranom Zagreba!

Marija Miljević od
Nekako mi se baš sviđa taj mural. Umjetnički dojam +10 :)
Ana Primorac od
treba nam što više murala. po svim gradovima. da nam budu lijepi za šetnju‌

Slična pitanja

1 odgovor 831 👀
1 odgovor 288 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...