Monika Kiris u rubrici Društvo od

Kakve su radionice koje se održavaju 2022. u sklopu zajedničkog projekta Hrvatskog i Slovenskog saveza slijepih koji organizira Erasmus+ pod nazivom „Složno po vještine“

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Redakcija od
prikazano od Redakcija

Prvi zajednički projekt Hrvatskog i Slovenskog saveza slijepih – U ERKS Premantura održane offline radionice za osobe s oštećenjem vida

Cilj projekta je jačanje komunikacijskih, socijalnih i digitalnih vještina osoba s oštećenjem vida kako bi ravnopravno mogle konkurirati na tržištu rada

U sklopu Erasmus+ projekta „Složno po vještine“ od 6. do 9. rujna 2022. održane su offline radionice u edukacijsko-rehabilitacijskom kampu slijepih, Premantura u Istri.

Bernarda Krizmanić / Abeceda komunikacije

Projekt koji sufinancira Europska unija usmjeren je na osnaživanje osoba s oštećenjem vida kako bi ravnopravno mogle konkurirati na tržištu rada prilikom pronalaska zaposlenja ili promjene posla.

U radionicama su sudjelovali korisnici iz Slovenije i Hrvatske te su tijekom četiri dana organizirane brojne aktivnosti kako bi poboljšali svoje komunikacijske, socijalizacijske i digitalne vještine.

Bernarda Krizmanić / Abeceda komunikacije

Predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić o održanim je radionicama rekao sljedeće:

„Korisnici su se na radionicama međusobno povezali, imali priliku razmijeniti svoja iskustva i sklopiti prijateljstva koja će se sigurno nastaviti i nakon projekta. Svatko ima pravo ravnopravno sudjelovati na tržištu rada bez obzira na oštećenje vida. Veselimo se nastavku suradnje sa Slovenskim savezom slijepih i nadamo se da će ovaj projekt biti pozitivan korak prema stvaranju inkluzivnog društva.“

Idući susret u Sloveniji

Projekt se provodi u partnerstvu sa slovenskim savezom „Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije“ s ciljem jačanja suradnje i osnaživanja organizacija za provedbu ERASMUS+ projekata.

U narednom razdoblju u okviru projekta planiran je još jedan set radionica koje će se ovaj put održati u Sloveniji kao i online radionice digitalnih, komunikacijskih i socijalnih vještina.

Partnerstvo i suradnja u području cjeloživotnog učenja slijepih i slabovidnih osoba prvi je zajednički projekt Hrvatskog i Slovenskog saveza slijepih, a ujedno i prilika za razmjenu iskustava i jačanje kompetencija partnera za buduće suradnje za dobrobit članova u području uspješnijeg uključivanja na tržište rada, ali i kvalitete života u cjelini.

Projekt će trajati do 28. veljače 2023. godine.

Slična pitanja

1 odgovor 310 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...