55 pregleda
Monika Kiris u rubrici Društvo od Monika Kiris [Superaktivan] (4.2k bodova)
tagovi uređeni od Znatko

Koji su ciljevi projekta "Snaga žene" ostvareni 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija [Megaktivan] (14.7k bodova)
uređen od Znatko

Projekt zapošljavanja žena Hrvatskog saveza slijepih „Snaga žene“ predstavljen na završnoj konferenciji

Projektom sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda želi se osigurati pružanje usluga pomoći i njege u kući osobama koje su u nepovoljnom položaju zbog treće životne dobi i oštećenja vida

U kazalištu Vidra održana je završna konferencija projekta „Snaga žene“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, gdje su predstavljeni ostvareni ciljevi  -  zapošljavanje tri nezaposlene žene iz ruralnih područja u lokalnoj zajednici, osnaživanje i povećanje kompetencija zaposlenih žena kroz pohađanje edukacije za zanimanje gerontodomaćica te pružanje usluge gerontodomaćice za osobe treće životne dobi s oštećenjem vida.

Uslugu gerontodomaćice za osobe treće životne dobi s oštećenjem vida su u svojim lokalnim zajednicama, odnosno slabije razvijenim područjima Zagrebačke županije (Velika Gorica, Zaprešić i Vrbovec), pružile tri novozaposlene osobe iz ranjive skupine (teže zapošljive žene). U okviru projekta pohađale su edukaciju za zanimanje gerontodomaćice uz koju su savladale i pravilan pristup, komunikaciju i rad s osobama oštećena vida. Na taj se način povećala njihova kompetencije i njihova zapošljivost nakon završetka projekta.

Hrvatski savez slijepih, kao organizacija koja se bavi socijalnim uslugama, kroz ovaj projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda, pruža dodatnu uslugu svojim korisnicima s ciljem poboljšanja kvalitete njihova života“ ,izjavio je Nikola Arbanas, koordinator za EU projekte u Hrvatskoj savezu slijepih.

Projekt je ostvario preporuke Europske komisije u europskom stupu socijalnih prava. Osigurala su se nova i djelotvorna prava građanima u smislu pristupa usluzi gerontodomaćice educirane za rad s osobama s oštećenjem vida. Također su ispunjena i ostala načela: jednake mogućnosti i pristup tržištu rada, pravedni radni uvjeti te socijalna zaštita i uključenost.

Iz Hrvatskog saveza slijepih napominju koliko su važni ovakvi projekti, ne samo za povećanje kvalitete života osoba s oštećenjem vida, već i za osnaživanje i povećanje kompetencija žena te se time pokazalo koliko su projekti koji uključuju lokalnu zajednicu vrijedni.

Slična pitanja

1 odgovor 308 pregleda
1 odgovor 252 pregleda
Znatko medijski pokriva

Međunarodna konferencija za digitalne dizajnere i developere

Labin, 23.-24.09.2022.

PROGRAM | PRIJAVA
Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022


Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.2k pitanja

14.6k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...