102 pregleda
Monika Kiris u rubrici Pravo od Monika Kiris

Kako će se osigurati razvoj i promocija zanimanja u metalskoj industriji?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

HUP- Udruga metalne industrije i Sindikat metalaca Hrvatske radit će zajedno na promociji zanimanja u metalskoj industriji

Promocija zanimanja u metalskoj industriji i daljnji razvoj sektora bila su glavne teme sastanka socijalnih partnera iz sektora metalne industrije: HUP-Udruge metalne industrije i Sindikata metalaca Hrvatske koji je održan 14. listopada 2022. godine. 

Na sastanku su sa strane HUP-a, uz glavnu direktoricu Irenu Weber, sudjelovali članovi Izvršnog odbora HUP-UMI na čelu s predsjednikom Sergiom Galošićem, izaslanstvo predstavnika sindikata je vodio predsjednik SMH – IS, Siniša Kosić.

Predstavnici oba socijalna partnera su izrazili zadovoljstvo da se nakon niza godina ponovo nalaze za stolom kako bi se dogovorili oko modaliteta buduće suradnje koja je u interesu razvoja sektora.

Prvi korak nakon sastanka je osnivanje zajedničke radne skupine koja će se   baviti promocijom zanimanja u metalskoj industriji kod djece i mladih te obrazovnim politikama i upisnim kvotama. Također radit će se na promociji pojačane zaštite na radu kao i mogućnostima suradnje na EU projektima. Sastanci socijalnih partnera održavat će se redovno na kvartalnoj razini.   

Slična pitanja

1 odgovor
Monika Kiris 19.09.2022. pitanje u rubrici Društvo od Monika Kiris
2 odgovora
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...