217 pregleda
Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od Monika Kiris

Koja će poznata imena svjetske barske i restoranske scene sudjelovati na konferenciji Raise the Bar u Zagrebu 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+13 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Na konferenciju Raise the Bar dolaze najutjecajnija imena svjetske barske i restoranske scene

Po prvi put konferencija Raise the Bar dodijelit će nagradu po izboru struke najboljem chefu i barmenu u Hrvatskoj

U utorak, 27. rujna 2022. u Zagrebu, održat će se konferencija Raise the Bar koja će po sedmi  put okupiti profesionalce iz ugostiteljskog i turističkog sektora Hrvatske, Slovenije i BiH kako bi ih upoznala s najnovijim istraživanjima i trendovima na domaćim i stranim tržištima. Ovogodišnja konferencija nastavit će dugogodišnju tradiciju razmjene znanja i umrežavanja, uz podršku utjecajnih svjetskih stručnjaka.

Raise the Bar strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria koja od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu kako bi se omogućilo usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca. Uz konferenciju Raise the Bar, projekt obuhvaća Akademiju za barmene, bariste i konobare, Stipendije za kuhare, slastičare i osoblje za posluživanje te edukativni program Raise the Bar Youth namijenjen učenicima završnih razreda ugostiteljskih i turističkih škola.

Nikoleta Lučin / Madison.hr

Agostino Perrone i Giorgio Bargiani, direktor i glavni miksolog londonskog Connaught Bara, najboljeg bara na svijetu prema The World’s 50 Best Bars, uzvanicima će otkriti kako su dva puta zaslužili ovo prestižno priznanje. 

Nikoleta Lučin / Madison.hr

Predsjednica izbora The World’s 50 Best Bars Asia i osnivačica portala The Dram Attic Priyanka Blah u svojem će predavanju, na temelju poznavanja svjetske barske scene, ukazati što je ključno za izgradnju karijere u ugostiteljstvu. 

Nikoleta Lučin / Madison.hr

Stručnjacima iz svijeta miksologije i pića pridružit će se glavni chef i suvlasnik londonskog restorana KOL & KOL Mezcaleria Santiago Lastra koji je, kombiniranjem britanskih sastojaka s meksičkom tradicijom, tehnikama i okusima, već ostavio svoj potpis u svijetu kulinarstva.

Po prvi put na konferenciji Raise the Bar bit će proglašeni najbolji barmen i najbolji chef  u Hrvatskoj i to prema izboru struke. Tako će barmeni i chefovi iz cijele Hrvatske odati priznanje kolegama koji su svojom kreativnošću, inovacijama te dijeljenjem znanja pomogli podići kvalitetu hrvatske gastronomije i ugostiteljstva. Kandidate za nagrade Chef's Choice i Bartender's Choice također su nominirali predstavnici struke, a dobitnike ili dobitnice birat će među finalistima s najviše nominacija.

Zanimljiva iskustva i priče istaknutih stručnjaka omogućit će sudionicima da zavire iza kulisa ponajboljih svjetskih restorana i barova, a uz najbolje primjere prakse konferencija Raise the Bar predstavit će i talente s Akademije Raise the Bar koji ih planiraju nadmašiti.

Nino Marić od Nino Marić
Wow! Ovo izgleda zanimljivo. Prvi put čujem za njih.
Borna Matić od Borna Matić
Ovo mi treba. Odlično!

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...