Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od

Kakav je spot i pjesma "Sarajevo" koju u duetu izvodi Žero iz Crvene jabuke i Lana Škrgatić?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Divna balada o Sarajevu koja je spojila Lanu Škrgatić i Žeru iz Crvene jabuke

Netipična balada koja je izašla iz pera Lane Škrgatić, na predivan način povezala je pjevača Žeru iz Crvene jabuke i Lanu Škrgatić, duetom za pjesmu 'Sarajevo'.

Lana koja iza sebe ima objavljen album prvijenac, naziva Avantura, a na kojem se nalazi čak nekoliko uspješnica, na taj se način predstavila i kao kantautorica. A da se zaista radi o talentiranoj umjetnici govori i činjenica kako je i sam dogovor sa Žerom išao dosta lako, s obzirom na to da je i on sam vrlo dobro upoznat s Laninim radom.

Često sam boravila u Sarajevu kada sam bila članica grupe "Zabranjeno Pušenje" i taj grad me očarao. Sula Sejo ***** me svakako inspirirao kroz svoje priče i tekstove, a snimanje albuma "Svjetla Sarajeva" je ujedno i zadnji album koji sam radila s njima. Ova pjesma je jedna vrsta zahvale bendu ali i tom predivnom gradu punom duše. Kroz suradnje s Crvenom Jabukom, pitala sam Žeru da gostuje na ovoj pjesmi, jer sam jednostavno čula njegov vokal i emociju... On je pristao, i tako je nastao ovaj duet. - rekla je Lana.

Multiinstrumentalistica kako smo je do sada predstavljali sve više i više prepoznata je i kao kvalitetna autorica, koja je unazad dvije godine ostvarila divne suradnje s mnogim kolegama diljem regije.

Album prvijenac, odlične i upečatljive suradnje s kolegama, odlučila je predstaviti i zagrebačkoj publici, samostalnim koncertom, koji će se održati 20.10.2022., u Saxu.

Uz Lanin trio koji čine Tea Mišković i Ivan Puž, bit će i glazbeno pojačanje, Dragomir Herendić na gitari, Lucija Bekavac na violini  i Jec Jelenko Hodak na klavijaturama. Glazbeni gosti čija imena za sada možemo otkriti su Zele Lipovača i Toni Janković iz Divljih Jagoda, Boris Novković kao i gost iznenađenja, čije ćemo ime još malo čuvati u tajnosti.

Uz moje glazbene kolege koji će mi se pridružiti na pozornici, Isto tako biti će plesači, za koje će se pobrinuti talentirana koreografkinja Nina Vidošević. Uz autorske pjesme s albuma, izvodit ćemo i nekoliko obrada na naš način ali i neke potpuno nove pjesme koje još nisu izašle. Tako da će to uz koncertnu promociju albuma biti i svojevrsna premijera novih pjesama na kojima sam marljivo radila svo ovo vrijeme. - rekla je Lana.

Karte za koncert prodaju se preko sustava Entria.

Slična pitanja

3 odgovora 446 👀
3 odgovora 532 👀
1 odgovor 2.1k 👀
Nino Marić 17.08.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Nino Marić
1 odgovor 239 👀
1 odgovor 315 👀
3 odgovora 1.4k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...