Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od

Kako je prošla promocija albuma "Avantura" kantautorice Lane Škrgatić?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Promocija albuma “Avantura” Lane Škrgatić za koju se tražila ulaznica više

Kantautorica i multiinstumentalistica Lana Škrgatić je na najbolji mogući način iskoristila period karantene za vrijeme epidemije i napokon se odvažila svoje misli i osjećaje „pretočiti“ u glazbeni album

Matej Čelar / Press Hamar Media

Dana 20. listopada 2022 a se u prepunom Sax! klubu u Zagrebu, održala koncertna promocija Laninog albuma “Avantura” koju su došli podržati mnoge kolege iz svijeta glazbe.

Promocija albuma u organizaciji ArtEvents-a za koju se tražila ulaznica više, bila je doslovce avantura za sve prisutne goste. Koncert je imao detaljno osmišljen tijek, a uigrani tim glazbenika na pozornici je na najljepši mogući način ispričao priču ovog glazbenog albuma.

Uz Lanu koja je svirala klavijature, saksofon i flautu, njezin prateći bend čine:

 • Dragomir Herendić na gitari, koji je ujedno i producent cijelog albuma,
 • Tea Mišković (bas gitara & prateći vokal),
 • Lucija Bekavac (violina i prateći vokal),
 • Ivan Puž (bubanj & vokal) i
 • Jelenko Hodak (klavijature).

Glazbeni gosti koji su doprinijeli fantastičnoj atmosferi u klubu Sax! bili su:

 • saksofonist Vanja Ileković,
 • Boris Novković,
 • Zele Lipovača,
 • Ante Toni Janković,
 • Borna Čop,
 • Kristina Đurak te
 • gost iznenađenja Neno Belan.

Koncert je započela Lana na klavijaturama s pjesmom “Savjet odozgo”, posvećenoj Laninom preminulom ocu. Ubrzo joj se pridružio i cijeli bend, koji je do samog kraja koncerta odlično pratio Laninu priču i nevjerojatnu energiju koja je neizostavan dio njezinih nastupa.

Uz petnaest kantautorskih pjesama, koncert je bio dodatno začinjen s nekoliko odličnih covera poznatih pjesama poput “Je Veux”, “No roots”, “All about that bass”, “Beggin'”.

Boris Novković i Lana otpjevali su duet na pjesmi “Dok svira radio”, koju je publika ozarenih lica pjevala s njima u glas.

Gitaristički virtuoz Zele Lipovača je donio jednu novu energiju u klub svirajući svoju instrumentalnu baladu u “Aksam in Istanbul”, u duetu sa Lanom, nakon koje su on i Toni Janković (tim iz prve postave Divljih Jagoda) zajedno odsvirali svoju legendarnu pjesmu “Krivo je more”.

Matej Čelar / Press Hamar Media

Pred kraj koncerta se otkrio i dugo najavljivani gost iznenađenja Neno Belan s kojim je Lana, na opće oduševljenje publike, otpjevala duet u pjesmi “Rijeka snova”.

Na pjesmama “Naš svijet” i “Uz tebe volim se” gostovao je saksofonist Vanja Ileković te im dao jednu posebnu čar na tenor saksofonu. “User friendly manual” su u duetu izvele Lana i Kristina Đurak, sa atraktivnim višeglasjima, prenoseći jaku energiju koju ta pjesma nosi u sebi. Borna Čop je svojim gitarističkim umijećem “podignuo” poznatu pjesmu “What’s up” koja je odjekivala u publici.

Ionako već odličnu atmosferu, dodatno su podigli i sjajni plesači plesnog studia “Fusion”, za čije izvrsne koreografije se pobrinula Nina Vidošević, te koji su u publici ispred pozornice pratili glazbene izvedbe na najljepši mogući način.

Osim glazbenih legendi koje su nastupile s Lanom, veliku podršku je dobila i od kolega iz glazbene industrije koji su bili u publici - bio je tu Davor Sučić (aka Sejo ***** iz Zabranjenog Pušenja), Miro Ungar, Mladen Burnać.

Bili su tu i kolege iz Croatia Recordsa za čiju kuću je potpisala ekskluzivan ugovor.

Njihovu reportažu možete vidjeti ovdje: 

S velikim ponosom u očima i glasnim pljeskom, iz publike su pratili koncert i obitelj, prijatelji, fanovi, kao i njezini učenici iz American International School of Zagreb gdje Lana radi kao omiljena profesorica glazbene kulture.

Nakon odsvirane 23 pjesme, publika je neumorno i glasno pozivala na bis! Jedno je sigurno – Lana Škrgatić ima još mnoštvo toga za reći i za odsvirati svojoj publici koja nesumnjivo raste iz dana u dan.

Slična pitanja

3 odgovora 468 👀
1 odgovor 532 👀
1 odgovor 302 👀
1 odgovor 2.2k 👀
Nino Marić 17.08.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Nino Marić
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...