122 pregleda
Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris

Kako je prošla promocija albuma "Avantura" kantautorice Lane Škrgatić?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Promocija albuma “Avantura” Lane Škrgatić za koju se tražila ulaznica više

Kantautorica i multiinstumentalistica Lana Škrgatić je na najbolji mogući način iskoristila period karantene za vrijeme epidemije i napokon se odvažila svoje misli i osjećaje „pretočiti“ u glazbeni album

Matej Čelar / Press Hamar Media

Dana 20. listopada 2022 a se u prepunom Sax! klubu u Zagrebu, održala koncertna promocija Laninog albuma “Avantura” koju su došli podržati mnoge kolege iz svijeta glazbe.

Promocija albuma u organizaciji ArtEvents-a za koju se tražila ulaznica više, bila je doslovce avantura za sve prisutne goste. Koncert je imao detaljno osmišljen tijek, a uigrani tim glazbenika na pozornici je na najljepši mogući način ispričao priču ovog glazbenog albuma.

Uz Lanu koja je svirala klavijature, saksofon i flautu, njezin prateći bend čine:

 • Dragomir Herendić na gitari, koji je ujedno i producent cijelog albuma,
 • Tea Mišković (bas gitara & prateći vokal),
 • Lucija Bekavac (violina i prateći vokal),
 • Ivan Puž (bubanj & vokal) i
 • Jelenko Hodak (klavijature).

Glazbeni gosti koji su doprinijeli fantastičnoj atmosferi u klubu Sax! bili su:

 • saksofonist Vanja Ileković,
 • Boris Novković,
 • Zele Lipovača,
 • Ante Toni Janković,
 • Borna Čop,
 • Kristina Đurak te
 • gost iznenađenja Neno Belan.

Koncert je započela Lana na klavijaturama s pjesmom “Savjet odozgo”, posvećenoj Laninom preminulom ocu. Ubrzo joj se pridružio i cijeli bend, koji je do samog kraja koncerta odlično pratio Laninu priču i nevjerojatnu energiju koja je neizostavan dio njezinih nastupa.

Uz petnaest kantautorskih pjesama, koncert je bio dodatno začinjen s nekoliko odličnih covera poznatih pjesama poput “Je Veux”, “No roots”, “All about that bass”, “Beggin'”.

Boris Novković i Lana otpjevali su duet na pjesmi “Dok svira radio”, koju je publika ozarenih lica pjevala s njima u glas.

Gitaristički virtuoz Zele Lipovača je donio jednu novu energiju u klub svirajući svoju instrumentalnu baladu u “Aksam in Istanbul”, u duetu sa Lanom, nakon koje su on i Toni Janković (tim iz prve postave Divljih Jagoda) zajedno odsvirali svoju legendarnu pjesmu “Krivo je more”.

Matej Čelar / Press Hamar Media

Pred kraj koncerta se otkrio i dugo najavljivani gost iznenađenja Neno Belan s kojim je Lana, na opće oduševljenje publike, otpjevala duet u pjesmi “Rijeka snova”.

Na pjesmama “Naš svijet” i “Uz tebe volim se” gostovao je saksofonist Vanja Ileković te im dao jednu posebnu čar na tenor saksofonu. “User friendly manual” su u duetu izvele Lana i Kristina Đurak, sa atraktivnim višeglasjima, prenoseći jaku energiju koju ta pjesma nosi u sebi. Borna Čop je svojim gitarističkim umijećem “podignuo” poznatu pjesmu “What’s up” koja je odjekivala u publici.

Ionako već odličnu atmosferu, dodatno su podigli i sjajni plesači plesnog studia “Fusion”, za čije izvrsne koreografije se pobrinula Nina Vidošević, te koji su u publici ispred pozornice pratili glazbene izvedbe na najljepši mogući način.

Osim glazbenih legendi koje su nastupile s Lanom, veliku podršku je dobila i od kolega iz glazbene industrije koji su bili u publici - bio je tu Davor Sučić (aka Sejo ***** iz Zabranjenog Pušenja), Miro Ungar, Mladen Burnać.

Bili su tu i kolege iz Croatia Recordsa za čiju kuću je potpisala ekskluzivan ugovor.

Njihovu reportažu možete vidjeti ovdje: 

S velikim ponosom u očima i glasnim pljeskom, iz publike su pratili koncert i obitelj, prijatelji, fanovi, kao i njezini učenici iz American International School of Zagreb gdje Lana radi kao omiljena profesorica glazbene kulture.

Nakon odsvirane 23 pjesme, publika je neumorno i glasno pozivala na bis! Jedno je sigurno – Lana Škrgatić ima još mnoštvo toga za reći i za odsvirati svojoj publici koja nesumnjivo raste iz dana u dan.

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...