Monika Kiris u rubrici Zdravlje i medicina od Monika Kiris

Kako OMNi-BiOTiC® iMMUND doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak

OMNi-BiOTiC® iMMUND  

Pridonosi zdravlju imunosnog sustava.

Neke od korisnih bakterija za ljudski probavni sustav su anaerobne, što znači da ne mogu preživjeti bez kisika. Takvim bakterijama treba "pripomoći" u razmnožavanju da bi u ljuskom probavnom sustavu mogle pozitivno djelovati. 

image

Najvažnija zadaća crijeva jest probava hrane, ali uz tu zadaću crijeva pridonose i do 80% zdravlju našeg imunosnog sustava. Ali bakterije koje su potrebne u održavanju toga zadatka često se ne razvijaju jer na njih nepogodno utječe: 

 • stres
 • lijekovi
 • nepravilna prehrana
 • nedostatak sna

Zbog ovih se čimbenika u našim crijevima stvara sve više "loših" bakterija koje oslabljuju imunosni sustav. Prema tome, bakterija butirata primaran je izvor energije koja je potrebna probavnom sustavu za izvršavanje njegove glavne zadaće. Usto, ona je i vrlo važna u borbi protiv patogena i toksina. Zato je važno uvijek držati dobru razinu butirata u crijevima kako bi ona pravilno radila i branila naš probavni sustav od supstanca koje loše utječu na njega. 

Prebioticima uspostavimo ravnotežu narušene crijevne mikroflore - Kivilaks

Zbog navedenih je razloga OMNi-BiOTiC® iMMUND važna za naš probavni sustav jer u njemu potiče razmnožavanje dobrih bakterija za naš probavni sustav. 

Proizvod možete pronaći u ljekarna po cijeni od 365kn za 450g praha. Sva uputstva za uporabu dolaze s proizvodom. 

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Imunosni sustav počinje u ustima

Usna šupljina – prva linija obrane od infekcija

Usna šupljina zajedno s nosom i grlom ima važnu ulogu u obrani imuniteta. Usta i nos su prva ulazna vrata za sve mikroorganizme, pa i one štetne koji ulaze u tijelo putem hrane ili zraka koji udišemo, a mogu prodrijeti do uha ili dišnih puteva te uzrokovati upalu.

Oralni mikrobiom predstavlja mikroorganizme koji su prirodno prisutni u ustima, uglavnom korisne bakterije koje imaju ključnu obrambenu zaštitu za imunosni sustav. Ispunjavaju važne zaštitne funkcije za zube i desni, filtriraju štetne tvari iz zraka, ali i odstranjuju štetne mikroorganizme te tako onemogućuju njihovo naseljavanje u usnoj šupljini. Naime, neke vrste bakterija u ustima mogu proizvesti posebna antitijela koja napadaju i uništavaju opasne klice te na taj način štite cijeli organizam od njihova prodora.

Kad štetne bakterije prevladaju

Zdrava oralna flora sastoji se od oko 800 do 1000 različitih vrsta bakterija, a njen sastav varira ovisno o dobi i zdravstvenom stanju. Nezdrava prehrana, lijekovi ili jake promjene pH vrijednosti u usnoj šupljini, npr. zbog hrane s visokim udjelom šećera, mogu smanjiti raznolikost i broj korisnih bakterija u ustima. Tada dolazi do neravnoteže, tzv. disbioze, što znači da se štetne klice rasprostranjuju u ustima, a odatle dalje po tijelu.

Prevlast štetnih bakterija u usnoj šupljini utječe na zube i zubno meso, zadah, ali i cijelo područje uha, nosa i grla – od krajnika do srednjeg  uha.

Upravo zato potrebno je oralni mikrobiom podržati zdravom prehranom, a pogotovo nadopunom korisnih bakterija koje se nalaze u ustima i grlu.

Najvažniji stanovnik usne šupljine

Streptococcus salivarius K12 prevladavajući je bakterijski soj u području usta i grla, a u dojenčadi se može otkriti već nekoliko sati nakon rođenja. Njegova prisutnost nužna je za oralno i imunosno zdravlje, s obzirom da proizvodi antibakterijske tvari koje sprječavaju naseljavanje štetnih mikroorganizama u ustima, čime štiti čitav organizam. Međutim, oko 60% stanovništva tijekom života izgubi ovu korisnu bakteriju, što dovodi do razvoja raznih tegoba u području usta, nosa i grla.

Što su pokazale kliničke studije?

Kliničkim studijama dokazano je da oralno uzimanje bakterije Streptococcus salivarius K12, u obliku pastila:

 • smanjuje pojavu upala ždrijela i krajnika kod odraslih osoba 90%, a kod djece čak 95%;
 • smanjuje pojavu akutne upale srednjeg uha 72%, kod djece;
 • smanjuje pojavu streptokoknih infekcija 85%, kod djece;
 • smanjuje upotrebu antibiotika čak 97%, a primjene lijekova za snižavanje temperature 93%;
 • prevenira kirurško odstranjivanje krajnika (adenotonzilektomiju) u 72% slučajeva;
 • smanjuje pojavu virusnih grlobolja 79%prehlade (69%) i gripe (95%);
 • smanjuje neugodan zadah (halitozu

Kako dovesti dobre bakterije do usta?

Vedrana Vasić PR 365

OMNi-BiOTiC® iMMUND sadrži bakterijski soj Streptococcus salivarius K12, uz vitamin D koji doprinosi održavanju normalnih zubi i normalnoj funkciji imunosnog sustava. Osim toga, stanice u sluznici usta koje se redovito obnavljaju trebaju dovoljno vitamina D za proces njihova dijeljenja, što je važno za održavanje funkcije sluznice usta kao barijere protiv štetnih mikroorganizama.

OMNi-BiOTiC® iMMUND, u obliku pastila s okusom jagode, primjeren je za odrasle i djecu od navršene 3. godine. Ne sadrži šećer i uzima se nakon pranja zubi.

Predstavlja snažnu imunosnu obranu za cijelu obitelj!

Više o proizvodu: https://omni-biotic.hr/proizvod/immund/

Više o ostalim proizvodima Instituta AllergoSan možete pronaći na www.omni-biotic.hr, a proizvode možete nabaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama.

Slična pitanja

1 odgovor 212 👀
3 odgovora 304 👀
4 odgovora 758 👀
3 odgovora 405 👀
Marinko Zadro 28.09.2020. pitanje u rubrici Kućni ljubimci od Marinko Zadro
3 odgovora 338 👀
3 odgovora 1.1k 👀
Ivan Gačić 10.12.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Ivan Gačić
5 odgovora 491 👀
Sandra Vukov 20.11.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Sandra Vukov
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...