1.2k pregleda
u rubrici Pravo od
promjena rubrike od Znatko
Poštovani ,

Zahvaljujemo se na odgovoru. Iako je je vrlo logično što ste napisali, i slažemo se s Vašim mišljenjem u potpunosti, smatramo da vrijedi politika tko ne zna- taj plaća. S obzirom da se bavimo turizmom, i nemam baš nekih iskustava s pravnicima niti ovakvih situacija, nemamo svog odvjetnika. Da li Vi imate za preporučiti nekog odvjetnika , koji je dobar u ovakvim situacijama, odnosno bavi se takvim stvarima ?

Zahvaljujem se na pomoći.

Lp

Mirjana

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Oskar Novak od Oskar Novak [Ekstraktivan] (5.1k bodova)
odabran od Znatko
 
Najbolji odgovor

Pozdrav,

Budući da sam ja odgovorio prvi na to pitanje i da se slažete s mojim odgovorom, osjećam se dužnim da odgovorim i dalje. Naime, što se odvjetnika tiče, priroda  vašeg slučaja je po mojem iskrenom mišljenju - dosta čista. Ja osobno smatram da će druga strana odmah popustiti kada u priču uvedete odvjetnika, sud ...

Ja vam sad mogu npr. navesti 2-3 odlična odvjetnika iz PGŽ no time ne bi zaista ništa napravili budući da postoje samo loši i dobri odvjetnici, naravno i oni između, ali većina ih posjeduje jako dobre vještine, a druga većina je dosta pretpotopna.

Vi jednostavno morate naći solidnog odvjetnika, a parametri koje vam mogu preporučiti su:

  • Neka bude blizu vas, neka to bude čovjek iz grada, a ne netko koga ne vidite toliko često, svaki grad ima barem jednog do dva dobra odvjetnika, a možda i grad koji je veći do vašeg mjesta prebivališta bude odličan izbor?
     
  • Iako je dobro da je specijaliziran za slučajeve koji se vežu na copyright te zakona na Internetu, velika većina solidnih, naglašavam - solidnih odvjetnika dobro pozna i tu sferu zakona te ostale zakone koji se nadovezuju na prvotni zakon. Ma nema brige, treba se i savjetovati! Odvjetnik koji pojma nema o autorskim pravima sigurno nije dobar ili solidan!
     
  • Savjetovanje je prvi i jako bitan korak, odite kod nekog za kojeg smatrate da je solidan te da željan raditi na slučaju ako stvari krenu do kraja, ali zaista sumnjam, budući da vi morate, opet vam moram naglasiti - navesti i reći odvjetniku što se dogodilo, a dogodilo se to da ste preuzeli sliku bez ikakvog znaka copyright i da vam sad netko želi uzeti novac za to! A vi niste ništa radili sa slikom osim preuzeli je? Recite to odvjetniku i poslušajte što ima za reći!

U svakom slučaju samo se savjetujte sa odvjetnikom, smatram da bi dodatno raspravljanje na Znatku o toj temi bilo čak i loše jer mi većinom nismo pravnici, netko vam može dati loš savjet koji će odužiti cijeli problem ili čak dodatno zakomplicirati stvari.

Sretno!

+3 glasa
Ivan Bilić od Ivan Bilić [Megaktivan] (12.8k bodova)

U hrvatskoj poznati odvjetnik za autorska prava i softverske licencije je Mladen Vukmir. Barem ja znam jedino za njega...

Slična pitanja

1 odgovor 456 pregleda
Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prijava
Znatko medijski pokriva


Ignite the Spark

Zagreb, 13.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava
Znatko medijski pokriva


Phygital – the future of retail!

Konferencija namijenjena robi široke potrošnje (FMCG).

22.10.2022.
Mozaik Centar Zagreb


PRIJAVA

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.3k pitanja

14.8k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...