Da li znate dobrog odvjetnika za autorska prava slika na internetu?

661 pogleda
pitano Jul 10, 2014 u kategoriji Web Dizajn od korisnika anonymous
recategorized Jul 10, 2014 od korisnika Znatko
Poštovani ,

Zahvaljujemo se na odgovoru. Iako je je vrlo logično što ste napisali, i slažemo se s Vašim mišljenjem u potpunosti, smatramo da vrijedi politika tko ne zna- taj plaća. S obzirom da se bavimo turizmom, i nemam baš nekih iskustava s pravnicima niti ovakvih situacija, nemamo svog odvjetnika. Da li Vi imate za preporučiti nekog odvjetnika , koji je dobar u ovakvim situacijama, odnosno bavi se takvim stvarima ?

Zahvaljujem se na pomoći.

Lp

Mirjana

2 odgovor(a)

+2 glasova
Ivanhoe M. odgovoreno Jul 10, 2014 od korisnika Ivanhoe M. Superaktivan (5,027 bodova)

U hrvatskoj poznati odvjetnik za autorska prava i softverske licencije je Mladen Vukmir. Barem ja znam jedino za njega...

+3 glasova
Oskar odgovoreno Jul 12, 2014 od korisnika Oskar Superaktivan (1,750 bodova)
selected Aug 19, 2014 od korisnika Znatko
 
Najbolji odgovor

Pozdrav,

Budući da sam ja odgovorio prvi na to pitanje i da se slažete s mojim odgovorom, osjećam se dužnim da odgovorim i dalje. Naime, što se odvjetnika tiče, priroda  vašeg slučaja je po mojem iskrenom mišljenju - dosta čista. Ja osobno smatram da će druga strana odmah popustiti kada u priču uvedete odvjetnika, sud ...

Ja vam sad mogu npr. navesti 2-3 odlična odvjetnika iz PGŽ no time ne bi zaista ništa napravili budući da postoje samo loši i dobri odvjetnici, naravno i oni između, ali većina ih posjeduje jako dobre vještine, a druga većina je dosta pretpotopna.

Vi jednostavno morate naći solidnog odvjetnika, a parametri koje vam mogu preporučiti su:

  • Neka bude blizu vas, neka to bude čovjek iz grada, a ne netko koga ne vidite toliko često, svaki grad ima barem jednog do dva dobra odvjetnika, a možda i grad koji je veći do vašeg mjesta prebivališta bude odličan izbor?
     
  • Iako je dobro da je specijaliziran za slučajeve koji se vežu na copyright te zakona na Internetu, velika većina solidnih, naglašavam - solidnih odvjetnika dobro pozna i tu sferu zakona te ostale zakone koji se nadovezuju na prvotni zakon. Ma nema brige, treba se i savjetovati! Odvjetnik koji pojma nema o autorskim pravima sigurno nije dobar ili solidan!
     
  • Savjetovanje je prvi i jako bitan korak, odite kod nekog za kojeg smatrate da je solidan te da željan raditi na slučaju ako stvari krenu do kraja, ali zaista sumnjam, budući da vi morate, opet vam moram naglasiti - navesti i reći odvjetniku što se dogodilo, a dogodilo se to da ste preuzeli sliku bez ikakvog znaka copyright i da vam sad netko želi uzeti novac za to! A vi niste ništa radili sa slikom osim preuzeli je? Recite to odvjetniku i poslušajte što ima za reći!

U svakom slučaju samo se savjetujte sa odvjetnikom, smatram da bi dodatno raspravljanje na Znatku o toj temi bilo čak i loše jer mi većinom nismo pravnici, netko vam može dati loš savjet koji će odužiti cijeli problem ili čak dodatno zakomplicirati stvari.

Sretno!

Slična pitanja

3 odgovora 1,165 pogleda
1 odgovor 244 pogleda
2 odgovora 350 pogleda
1 odgovor 532 pogleda
0 odgovora 214 pogleda
0 odgovora 86 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,035 pitanja

2,641 odgovora

1,316 komentara

823 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Google+

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...