113 pregleda
Monika Kiris u rubrici Poslovanje od Monika Kiris

Koja je važnost osobnog brenda i (samo)prezentacije za virtualne asistente?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Redakcija

'ko?VA!, prva konferencija za virtualne asistente u Hrvatskoj

Važnost osobnog brenda i (samo)prezentacije za virtualne asistente

Zanimanje virtualnih asistenata posljednjih godina privlači sve veći interes javnosti, a broj virtualnih asistenata u Hrvatskoj rapidno raste. Upravo zbog toga je 21. listopada 2022. u Zagrebu održana prva po redu konferencija o virtualnoj asistenciji pod nazivom 'ko?VA! Virtualni Asistent

Budući da suradnike najčešće pronalaze putem interneta, virtualni asistenti se trebaju istaknuti u moru drugih stručnjaka koji potencijalnim klijentima mogu ponuditi iste ili slične usluge.

Stoga je važno da svaki virtualni asistent izgradi prepoznatljiv osobni brend, poručila je Maja Puškarić, vlasnica brenda Meet Maja i stručnjakinja za osobni brending. Istaknula je i da je za virtualne asistente važno izaći „van s imenom i prezimenom“, a ne se skrivati iza obrta ili tvrtke.

Sličnu poruku odaslala je i Tina Svirčić, vlasnica obrta STINA360 i virtualna asistentica: 

„Vaš brend više vrijedi kada stanete ispred njega.“ 

Sudionike je upoznala i s različitim načinima na koje mogu postići online vidljivost, poput kreiranja digitalnog portfolija i objava na društvenim mrežama.

Iako je za osobni brend važna autentičnost, virtualni asistenti bi ipak trebali uložiti dodatan trud kako bi privukli klijente.

O tome je govorila virtualna asistentica i suosnivačica tvrtke Konigo, Gordana Tatalović. Malo dodatnog truda i kreativnosti mogu, smatra Gordana, polučiti bolje reakcije potencijalnih suradnika. Stoga je kolegama sugerirala da umjesto uobičajenih tekstualnih ponuda kreiraju video ponude u kojima sami prezentiraju svoje usluge ili da osmisle druge kreativne načine da oduševe klijente.

Kako snimiti video ili fotografiju koja klijentima komunicira baš ono što želite? 

Odgovore na ovu temu ponudio je Darko Mareš, profesionalni fotograf i vlasnik tvrtke Infinius. Čimbenici poput položaja objektiva, odabira odjeće i izraza lica šalju određene poruke gledatelju, poručio je Darko. Iako je važno da ovog budu svjesni, Darko je naglasio da virtualni asistenti ipak trebaju ostati autentični u svom vizualnom predstavljanju.

Nives Paić iz obrta VirtAs XL je, pak, kolegama dala konkretne savjete za otvaranje obrta, educiranje i umrežavanje s drugima koje im također može pomoći u sklapanju novih suradnji.

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...