57 pregleda
Monika Kiris u rubrici Poslovanje od Monika Kiris (7.1k bodova)

Je li freelance model suradnje budućnost rada? Isplati li se više angažirati virtualnog asistenta nego (tradicionalnog) zaposlenika?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija (113k bodova)
prikazano od Redakcija

'ko?VA!, prva konferencija za virtualne asistente u Hrvatskoj

Virtualna asistencija i freelance model suradnje kao budućnost rada

Zanimanje virtualnih asistenata posljednjih godina privlači sve veći interes javnosti, a broj virtualnih asistenata u Hrvatskoj rapidno raste. Upravo zbog toga je 21. listopada 2022. u Zagrebu održana prva po redu konferencija o virtualnoj asistenciji pod nazivom 'ko?VA! Virtualni Asistent

Kristina Ercegović, pokretačica portala Žene i novac i serijska poduzetnica, rekla je da poduzetnike u angažiranju virtualnih asistenata često koči perfekcionizam, odnosno stav da sve najbolje odrađuju sami. No, posao može rasti tek kad se odlučimo osloniti na druge ljude, smatra Ercegović, te dodaje:

“Rješenje je stav da je dovoljno dobro dovoljno.”

Odnosu virtualnih asistenata i klijenata bio je posvećen i prvi panel konferencije koji je moderirala Klara Tuličić, vlasnica obrta Tenkai i voditeljica podcasta Brodcast. Na njemu su poduzetnici i postojeći korisnici usluga virtualnih asistenta podijelili svoja iskustva ovakvih suradnji.

Maja Krznarić iz tvrtke Aidos je tako ispričala kako su se ona i njen posao preporodili uz virtualne asistente, a otkrila je i da ih je odlučila angažirati jer se razočarala rezultatima koje je dotad ostvarivala uz tradicionalne zaposlenike. S ovime se složila i Maja Jerčić iz tvrtke KoHo pedagogija, a istaknula je i da je odlučila angažirati virtualne asistente jer je željela veću fleksibilnost u suradnji.

Saša Matijašić, suosnivač platforme za poslovne edukacije Eduza, se složio da tradicionalno zapošljavanje često nije najbolje rješenje zbog fluktuirajuće prirode posla. Mnogim tvrtkama je, smatraju panelisti, isplativije angažirati neovisne virtualne asistente koji im naplaćuju samo efektivan rad.

O sličnim se temama raspravljalo i u sklopu drugog panela koji je moderirala Višnja Željeznjak, suosnivačica brenda Eduza, a koji je tematizirao budućnost rada i suradnje.

Glen Hodgson, osnivač think tanka Free Trade Europe, je tako iznio predviđanje da će budućnost karakterizirati blended workforce (mješovita radna snaga, op. prev.) te da je potrebno osigurati čvrsti pravni okvir koji će tvrtkama omogućiti nesmetano angažiranje freelancera uz stalne zaposlenike.

S njime se složio i Matthew R Mottola, suautor knjige The Human Cloud.

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
Monika Kiris 24.10.2022. pitanje u rubrici Poslovanje od Monika Kiris (7.1k bodova)
1 odgovor
Monika Kiris 03.08.2022. pitanje u rubrici Poslovanje od Monika Kiris (7.1k bodova)
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

15.9k odgovora

3.8k komentara

1.3k korisnika

...