Monika Kiris u rubrici Poslovanje od

Kako biti uspješan virtualni asistent

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od
prikazano od Redakcija

'ko?VA!, prva konferencija za virtualne asistente u Hrvatskoj

Za uspjeh su potrebni upornost i održive cijene

Zanimanje virtualnih asistenata posljednjih godina privlači sve veći interes javnosti, a broj virtualnih asistenata u Hrvatskoj rapidno raste. Upravo zbog toga je 21. listopada 2022. u Zagrebu održana prva po redu konferencija o virtualnoj asistenciji pod nazivom 'ko?VA! Virtualni Asistent

Neovisni virtualni asistenti sami prodaju svoje usluge, a to im često može predstavljati izazov. Tome je u svom predavanju pokušao doskočiti Goran Blagus, vlasnik Business Klinike i prodajni stručnjak. Bilo kakav odgovor bolji je od muka i tišine, smatra Blagus, pa je sudionike podučio praktičnim metodama follow-upa u prodajnom procesu.

No, nije samo prodaja važna za održivost poslovanja virtualnih asistenata. Jednako je važno i da adekvatno naplaćuju svoje usluge, o čemu je govorio Vedran Višnjić iz tvrtke Pametna kuća. Cijene ne treba snižavati isključivo radi prohtjeva klijenata, poručio je sudionicima Višnjić.

Dobar odnos s klijentima omogućava obostrani rast

Klijenti mogu biti mnogo više od pukog izvora prihoda, poručila je virtualna asistentica i vlasnica obrta VA Solutions Andreja Krčmar u svom VA Talku. Kolege je potaknula da stvore čvrste odnose s klijentima jer će tako moći mnogo toga naučiti od njih i osigurati si vlastiti napredak.

Klara Frančišković, virtualna asistentica i vlasnica obrta Expertise, je također naglasila da je zajednički razvoj klijenata i virtualnih asistenata ključan za dugoročne suradnje.

„Pokažite i dokažite klijentima da ste spremni rasti s njima.“

Iako je dobar odnos temelj dobre suradnje, klijentima je ipak ponekad potrebno reći ne, smatra Paola Maja Nikolić, također virtualna asistentica. Poručila je kolegama da odbiju svoje klijente ili čak prekinu suradnje kad odnos s klijentom postane neodrživ ili kad klijent ne poštuje njihove granice.

Slična pitanja

1 odgovor 115 👀
1 odgovor 487 👀
4 odgovora 902 👀
Znatkica 12.10.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Znatkica
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...