Darija Magdalenić u rubrici Osobni razvoj od Darija Magdalenić
Koji biste ovdje originalni tekst napisali sebi ili drugima da se pročita kada Vam u danu sve krene nizbrdo? Odnosno... Što biste sada samoj sebi napisali da Vas "digne" tokom lošeg dana? Kao neki podsjetnik.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Eva Benaković od Eva Benaković

Top 5 razloga zašto je danas sretan i ispunjen dan!

Ne znam iz kojeg razloga, ali prvo mi na pamet pada slavna Maslowljeva hijerarhija potreba, prema kojoj ću svojim riječima interpretirati sadržaj i povezati ga s ovom temom, iako je on vezan uz neka druga polja.

 1. FIZIOLOŠKE POTREBE

  Živa sam, zdrava i vitalna osoba koja je u mogućnosti bez ikakvih poteškoća obavljati sve fiziološke potrebe. Imam hranu, pitku vodu i osnovne higijenske uvjete. Imam sve ustanove koje doprinose mojem zdravlju i biološkim potrebama. Šire društvo i njegovi specijalizanti su tu zbog mojeg zdravlja. U mogućnosti sam svakodnevno konzumirati hranu i pitku vodu, te imam različite oblike liječenja ukoliko dođe do zdravstvenih problema. Imam potporu u vidu šireg društva koji se grana u razne struke koje zadovoljavaju moje osnovne egzistencijalne potpore poput zdravstvenih djelatnika, volontera u Crvenom križu, dobrovoljne udruge koje su tu ako mi treba emocionalna potpora itd.

 1. POTREBA ZA SIGURNOŠĆU

  Nisam sama. Čovjek je društveno biće i bez istog ne funkcionira. Ukoliko imam loš dan, uvijek je tu bliska osoba koja je uz mene. Izaći ću na ulicu, prošetati parkom, vidjeti tuđe osmijehe, popričati s nekim. Živim u mjestu koje je sigurno, nisam životno ugrožena, postoje ljudi koji se brinu za moju fizičku i emocionalnu sigurnost.

 1. LJUBAV I PRIPADANJE

  Obitelj, prijatelji i svi bližnji. To su osobe koje me vole i koje ja volim. Ovaj dan mi je dobar jer imam njih i oni imaju mene. Pripadam njima i širem društvu, tu sam za druge kao što su i drugi tu za mene. Danas mi je lijep dan jer imam priliku provoditi vrijeme sa njima. Danas mi je ispunjen dan jer sam osjetila njihovu ljubav, osjetila sam da pripadam.

 1. POŠTOVANJE

  Koja je moja društvena uloga koju igram? Što sve iziskuje poštovanje prema meni? Poštujem li sama sebe? Moja je uloga bitna za zajednicu, zajednica me poštuje jer poštujem i samu sebe.

 1. SAMOAKTUALIZACIJA

  Danas je dobar i ispunjen dan jer imam priliku učiniti nešto za sebe. Želim li napredovati na polju samopoštovanja, odmoriti se, promicati karijeru? Sve to mogu, imam mogućnosti. Svaki je dan novi početak koji je ujedno i nova šansa za sreću.

Ana Primorac od Ana Primorac
jako dobro. tako treba! pozitiva na najjače!

Slična pitanja

4 odgovora 382 👀
7 odgovora 449 👀
4 odgovora 217 👀
8 odgovora 877 👀
Margareta Jurisi 26.10.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Margareta Jurisi
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...