64 pregleda
Monika Kiris u rubrici Kozmetika i estetika od Monika Kiris (7.2k bodova)

Kako udruga Marra Altrui pomaže ženama s dijagnozom karcinoma?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija (114k bodova)
prikazano od Znatko

Zajedno brišemo ožiljke

Humanitarno edukativna kampanja udruge Marra Altrui koja pruža medicinsko-estetsku potporu ženama tijekom i nakon kemoterapije te oboljelima od alopecije

 „Zajedno brišemo ožiljke slogan je humanitarno edukativne kampanje udruge Marra Altrui koja ima za cilj osvijestiti javnost o mogućnostima mikropigmentacije za žene tijekom i nakon kemoterapije te za oboljele od alopecije.

Marija Margareta Klika / KIND pr

U udruzi Marra Altrui fokusirani su na žene koje se, bez obzira na redovite preglede, suoče s dijagnozom karcinoma te im nude mogućnosti repigmentiranja obrva te nakon djelomične ili potpune mastektomije i 3D repigmentiranje areole i bradavice.

Nažalost rak dojke nerijetko zahtijeva operativni zahvat koji je u većini slučajeva bez poštede areole i bradavice. Rekonstruktivnom tehnikom, u udruzi Marra Altrui žene mogu proći kroz repigmentaciju bradavica ili područja areole što pridonosi njihovom samopouzdanju i zdravom pogledu na svoje tijelo.  

Mikropigmentacija grudi radi se iz više razloga – estetskih, fizičkih i psiholoških. Tretmanom 3D rekonstrukcije areola i mamila postiže se gotovo prirodan izgled grudi, pri čemu se koriste različite  tehnike i kombinacije boja. Trodimenzionalna, multi-tonska tetovaža koristi se za stvaranje percepcije dubine. U slučaju jednostrane mastektomije, areola i bradavica koordinirani su sa susjednom dojkom. Kod pacijentica koje su imale rekonstrukciju bradavice, dimenzionalni se učinak koristi za ponovno pigmentiranje nove bradavice i stvaranje okolnog kompleksa areole.

Marija Butković, osnivačica i predsjednica udruge Marra Altrui je izjavila:

„Želja nam je da naše klijentice ne vide svoje ožiljke u ogledalima, već da ponovno pronađu radost, te se osjećaju ženstveno i privlačno. Naglasila bih važnost psihološkog stanja žena u svim fazama liječenja i nakon rekonstrukcije dojki. Brisanje njihovih ožiljaka čini ih cjelovitima i spremnima za nastavak privatnog i poslovnog života. Ova kampanja mi je stoga iznimno važna jer se nadam da ćemo širenjem znanja o mogućim postupcima pomoći ženama u vraćanju njihovog samopouzdanja. Zahvalna sam što su neki od najvećih stručnjaka iz marketinške industrije prepoznali naša nastojanja te uložili svoj rad i vrijeme na kreiranju ove kampanje.“

Okosnicu kampanje čini video spot koji ima za cilj promovirati rad udruge, a kojeg možete pogledati na ovoj poveznici.  Video prikazuje tri žene različite dobi suočene s istim nedostatkom, a Marra Altrui im pomaže vratiti onaj dio koji nedostaje kako bi se osjećale cjelovito.  

Više o radu usluge možete vidjeti OVDJE. Pratite rad usluge i na Instagram profilu.

Slična pitanja

1 odgovor
Lovro Gorup 11.11.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Lovro Gorup (4.4k bodova)
1 odgovor
Ivan Gačić 21.10.2021. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Ivan Gačić (8.6k bodova)
2 odgovora
Marko Vuljanić 29.11.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Marko Vuljanić (342 bodova)
3 odgovora
Iva Bašić 28.11.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Iva Bašić (492 bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...