Goran Dren u rubrici Kupovina od
promjena rubrike od Znatkica
Može li se i kako kod nas trgovati dionicama sa zagrebačke burze putem interneta? Ima li neka web ili mobile aplikacija za trgovanje ili...?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Darko Međimurec od

Danas su u svijetu (pa i kod nas) sve popularniji online brokeri (npr. Agram brokeri ili HITA vrijednosnice). To znači da danas dionice možte kupovati klikom miša na svom računalu ili čak tabletu (iako je malo teže jer još nema prave aplikacije za Android OS).

Što se tiče vašeg potrebnog predznjanja, ako ste korisnik internet bankarstva neke od domaćih banaka, onda vam ni online kupovina dionica neće predstavljati problem. U Hrvatskoj možete trgovati online sa dionicama sa zagrebačke burze (skraćeno ZSE), ali i nekim drugim dionicama na svjetskom tržištu koristeći različite brokere.

Dionice možete kupiti ili prodati na Zagrebačkoj burzi jedino posredstvom brokera! Broker je zaposlen u investicijskom društvu. Popis investicijskih društava članova Burze pronađite ovdje. Svako investicijsko društvo ne mora biti članom Burze.

Broker služi da izvršava Vaš nalog, odnosno za Vas kupuje ili prodaje dionice. Investicijsko društvo dužno je pošteno, pravedno i profesionalno postupati u najboljem interesu klijenta te pružiti klijentu sve potrebne informacije. Inače krši strogi zakon.

Za početak Vam preporučam da odaberete jednog online brokera, a po meni je najbolji Agram Brokeri (investicijsko društvo) kojem možete pristupiti ovdje: http://www.agram-brokeri.hr/

Ako ste novi korisnik, a pretpostavljam da jesti ako čitate ovaj moj odgovor, prvo se registrirajte ovdje te nakon toga odete sa potrebnim dokumentima u njihovu poslovnicu. 

Preporučio sam ovdje Agram Brokere zbog ovih jedinstvenih pogodnosti na domaćem tržištu:

  • Direktan pristup tržištu kroz njihov web servis za kupovinu/prodaju dionica
  • Niska provizija od 0.3%  (NEMA MINIMALNE PROVIZIJE!)
  • Nude Vam besplatni materijali za analizu i edukaciju (pitajte ih)
  • Real-time praćenje cijena na ZSE do dubine od 30 naloga
Ivan Gačić 24.08.2020. pitanje u rubrici Kompanije i karijere od Ivan Gačić
30.09.2020. promjena rubrike od Znatko
Kako to da su dionice Tesle skočile u 2020?
+5 glasa
Ivan Bilić od

Gdren, trgovao ti s dionicama putem interneta ili ne, pretpostavljam da nisi ovlašten da to radiš izravno na burzi čim postavljaš ovakvo pitanje, te stoga moraš angažirati posrednika tj. brokera. Dakle, potraži za početak neku od brokerski kuća koje ti odgovaraju ili pitaj na Znatku koju preporučiti.

Kod odabira ti preporučam da odabereš samo onu brokersku kuću koja ima i internetsko trgovanje na burzi jer te upravo to i zanima. To nemaju sve brokerske kuće. Eto, to nešto govori o njima.

Uglavnom, kada dobiješ account za internetsko trgovanje, moći ćeš "jednostavno" raditi KUPI i PRODAJ akcije u aplikaciji, upisivati koliko dionica želiš kupiti/prodati te po kojoj cijeni. To se zovu nalozi. Postoje još i tipovi naloga (npr. koji traje 5 dana, koji traje do prodaje i slično), ali o tome ćeš više saznati kada dobiješ brokerski account.

Slična pitanja

1 odgovor 770 👀
1 odgovor 861 👀
2 odgovora 1.4k 👀
2 odgovora 1.0k 👀
Robert Mali 09.02.2016. pitanje u rubrici Financije od Robert Mali
1 odgovor 335 👀
Goran Dren 03.01.2016. pitanje u rubrici Poslovanje od Goran Dren
1 odgovor 327 👀
2 odgovora 1.8k 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...