Marija Miljević u rubrici Financije od Marija Miljević

Kakva je Erste & Steiermarkische Bank u Hrvatskoj?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Koji je kontakt Erste banke u Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Nino Marić od Nino Marić
uređen od Nino Marić

Erste & Steiermarkische Bank d.d. nastala je iz bivših snažnih bivših regionalnih banaka:

  • Riječke banke,
  • Bjelovarske banke,
  • Trgovačke banke i
  • Čakovečke banke.

Pod novim nazivom Erste & Steiermarkische Bank d.d. djeluje od 1. kolovoza 2003.

Danas je Erste banka moderna banka, treća na hrvatskom tržištu po ukupnoj imovini te dio međunarodne Erste grupe, jednog od vodećih pružatelja financijskih usluga u srednjoj i istočnoj Europi. Ono što Erste banku izdvaja od ostalih banaka njezini su zaposlenici, njihov pristup radu, inovacijama i skrbi za klijente.

Banka već godinama bilježi odlične poslovne rezultate te kontinuirano ulaže u digitalni razvoj koji olakšava inovacije i kreativnost u pružanju usluga klijentima. Podupiranjem financijskih potreba građana te financiranjem zdravih i profitabilnih projekata koje provode poduzetnici i tvrtke, a koji doprinose rastu zaposlenosti u realnom sektoru, banka na odgovarajući način podupire razvoj cjelokupnog gospodarstva.


Na svečanoj dodjeli nagrada, koja se 1. prosinca 2022. održala u Londonu, ugledni međunarodni časopis iz grupe Financial Times-a "The Banker" proglasio je Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj u 2022. godini. Žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka vrednovao je banke na temelju poslovnog modela, uspješnosti poslovanja te ostvarenih rezultata, inovativnih rješenja, dodane vrijednosti za klijente te liderske pozicije u društvu. 

„Rezultati koje Erste banka postiže iz godine u godinu snažan su pokazatelj ispravnosti i održivosti naše poslovne strategije i operativnog modela zasnovanih na najvišim profesionalnim standardima bankovnog poslovanja, orijentaciji ka digitalnim rješenjima i praćenju potreba svih naših klijenata. Posebno zahvaljujem zaposlenicima na velikom doprinosu i zaslugama za ovu nagradu, ali i klijentima, koji predstavljaju svrhu i cilj svih naših poslovnih aktivnosti.“

...rekao je predsjednik uprave Erste banke Christoph Schoefboeck.

“Erste banka itekako je zaslužila nagradu za banku godine 2022. u Hrvatskoj. Osim impresivnih stopa rasta, razvila je inovativna digitalna rješenja za svoje korporativne klijente i građanstvo.“

...rekao je Joy Macknight, urednik The Bankera, te dodao:

“Daljnje učvršćivanje svoje pozicije tržišnog lidera, Erste banka osigurala je izdanjem svoje obveznice na međunarodnom tržištu kapitala, koristeći pritom sredstva za poticanje zelenih i održivih ulaganja u Hrvatskoj.“

O nagradama Bank of the Year magazina The Banker

Kao dio grupacije Financial Times-a, posljednjih gotovo 100 godina, The Banker predstavlja vodeći svjetski mjesečni magazin specijaliziran za bankarstvo te dodjelu relevantnih nagrada i rang listi za međunarodnu bankarsku industriju. Cilj programa dodjele nagrada je istaknuti izvrsnost unutar bankarske zajednice na globalnoj razini. Ove godine prikupljeno je više od 1.000 prijava za ovu nagradu, a žiri je odabrao po jednu pobjedničku banku u svakoj od 120 zemalja koje se ocjenjuju.

Ana Primorac od Ana Primorac
nije mi nešto
+6 glasa
Marina Polić od Marina Polić

Meni je Erste banka onako baš dobra jer imam kod njih otvoren žiro-račun, imam IBAN, te mogu koristiti internet bankarstvo kroz njihovu George aplikaciju.

Mogu dobiti kartice i kupovati online pto mi olakšava život.Kad ču trebali uzeti ću kredit kod njih.

Slična pitanja

3 odgovora 716 👀
2 odgovora 1.3k 👀
1 odgovor 43 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...