Marin Duganđija u rubrici Posao od Marin Duganđija

Nekad sastanci traju predugo, bez dobrog zaključka. Nekad prekratko pa nije sve rečeno. Kako organizirati i voditi sastanak, a da bude uspješan na kraju?

Efektivan poslovni sastanak

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Eva Benaković od Eva Benaković
odabran od Marin Duganđija
 
Najbolji odgovor

Kako održati uspješan sastanak?

  • Temu i stavke koje će biti spomenute realizirajte i napismeno, te ih podijelite svima. Odnosno, unaprijed odredite temu i dajte drugima do znanja što će to biti. Na ovaj način, čak i ako netko nije sve shvatio, može pogledati u svoj podsjetnik stavku koja ga zanima bez da se vraćate na to i gubite vrijeme.
  • Ukoliko vidite da imate viška vremena, uvijek imajte pripremljenu zalihu o kojoj ćete pričati, a koja je povezana s temom. Ukoliko vidite da imate manjka vremena i da nećete sve stići, umjesto improvizacije pripremite najbitnije stavke koje moraju biti rečene u najkraćem formatu. Nemojte preskakati bitne teme.
  • Uključite što više ljudi. Ukoliko to ne učinite, mnogi će vrlo brzo izgubiti motivaciju i pažnju za slušanjem. Svima dajte neku svrhu i korisnost koju mogu izvući.
  • Forma koja uključuje sljedeće stavke: uvod, diskusija i zaključak. Prvi dio je uvod u kojem govorite koja je tema, odnosno krajnji cilj sastanka. Središnji dio se sastoji od diskusije i razmjene ideja. Zaključni dio sastoji se od zaključaka sastanka. Svaku od ove tri stavke okvirno vremenski odredite, s posebnim naglaskom da središnji dio mora vremenski biti najduži, te tom vremenu pridodajte vrijeme koje bi moglo otići na diskusiju ili pitanja.
  • Govorite poput karizmatičara, obucite se poput lidera i stavom tijela odražavajte autoritet i znanje u ono što govorite.
Want An Effective Meeting? It's All In The Planning
Goran Gonar od Goran Gonar
Ne znam koliko ti ima smisla uključiti što više ljudi. Bitno je uključiti što manje ljudi, da sastanak ne bude prevelik i da se ne razvodni. Bitno da je sastanak optimalno organiziran i da su pozvani samo svi bitni za taj sastanak, a ne što više. Inače dao ti zbog sveg ostalog +1 glas.

Slična pitanja

1 odgovor 102 👀
1 odgovor 191 👀
3 odgovora 517 👀
4 odgovora 692 👀
Lovro Gorup 14.10.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Lovro Gorup
3 odgovora 727 👀
5 odgovora 1.0k 👀
Robert Mali 01.04.2016. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Robert Mali
2 odgovora 498 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...