Marija Miljević u rubrici Zdravlje i medicina od

Gdje postoji hospicij u Hrvatskoj? Ustanova u kojoj se pruža hospicijska/palijativna skrb...

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je kemoterapija i na koji način liječi?
Marija Smiljan od
Možda vas zanima popis hospicija u Hrvatskoj?‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+1 glas
Katarina Pofuk od

U Zagrebu i ostalim većim gradovima postoje veće bolnice koje nude manji broj kreveta namijenjen palijativnoj skrbi. Problem je u tome da je teško doći do tih kreveta jer ih je malo. 

Postoji Hispicij Marija K. Kozulić u Rijeci. Hospicij nosi ime po redovnici Mariji Krucifiksi Kozulić koja je život posvetila darivanju i pomaganju drugima. 

Imaju kapacitet od 5 dvokrevetnih i 4 jednokrevetne sobe. Imaju i park za šetnju s bolesnicima koji su na samom kraju života, gostinske sobe, predavaonice, prostor za volontere i suradnike, blagavaonicu, kapelicu, tihu sobu i slično. Osim toga, imaju i i mobilne palijativne timove koji posjećuju domove bolesnika kojima je potrebna palijativna skrb. Kontaktirati ih možete na:

Marija Smiljan od
Osim Rijeke, koja ima mali hospicij, imaju ga neka manja mjesta, ali ona ne mogu nikako zadovoljiti potrebe nas starijih ako dolazimo iz većih gradova, pogotovo ako netko dolazi iz Zagreba. Jednostavno - nema.‌
–4 glasa
Viktor Viljac od

Hospicijska i palijativna skrb pruža se u različitim ustanovama u Hrvatskoj, uključujući bolničke odjele, kućne hospicije, stacionarne hospicije i dnevne hospicijske centre.

Bolnički odjeli za hospicijsku i palijativnu skrb nalaze se u većini većih gradova u Hrvatskoj, kao što su Zagreb, Rijeka, Split, Osijek i druge. Kućni hospiciji su također dostupni u većini većih gradova, a pružaju skrb pacijentima koji žele da ostanu kod kuće dok se suočavaju sa završnim fazama bolesti.

Stacionarni hospiciji su ustanove koje su specijalizirane za pružanje palijativne skrbi pacijentima sa terminalnim bolestima. Dnevni hospicijski centri su također dostupni u nekim gradovima, koji pružaju dnevnu skrb pacijentima i podršku njihovim obiteljima.

U svakom slučaju, preporučuje se kontaktirati lokalnu bolnicu ili nevladinu organizaciju da se sazna više informacija o hospicijskim i palijativnim uslugama u vašem području.

Marija Smiljan od
Problem je što većina gradova nema hospicij pa tako i Zagreb. Imaju jedino kućnu palijativnu njegu.‌

Slična pitanja

2 odgovora 676 👀
Lovro Gorup 25.09.2020. pitanje u rubrici Priroda od Lovro Gorup
1 odgovor 2.3k 👀
1 odgovor 273 👀
1 odgovor 244 👀
2 odgovora 924 👀
1 odgovor 11.4k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...